Ugrás a tartalomra

Belgrádban tárgyalt a szerb, az albán és az olasz külügyminiszter

2018.02.27
22:35
2024.03.19
08:50
Forrás
VajdaságMA
A térségbeli együttműködésről, az európai integrációról és további közös kérdésekről tárgyalt kedden Belgrádban Ivica Dačić szerb, Ditmir Bushati albán és Angelino Alfano olasz külügyminiszter.

Az olasz diplomácia vezetője kijelentette: Róma támogatja Szerbia és Albánia európai integrációját, valamint elégedettségének adott hangot, hogy Szerbia igyekszik rendezni a kapcsolatát Koszovóval, Albánia pedig mindent megtesz a korrupció és a szervezett bűnözés elleni harc erősítése végett. Hozzátette: Olaszország azt szeretné, ha mihamarabb megkezdődnének az uniós csatlakozási tárgyalások Albániával.

Ditmir Bushati albán külügyminiszter igyekezett tisztázni Edi Rama miniszterelnök két héttel ezelőtti kijelentését, amikor az albán kormányfő Koszovó függetlenségének tizedik évfordulóján azt mondta, Albániának és Koszovónak akár egy elnöke is lehetne. A külügyminiszter szerint a kormányfő szavait kiragadták a szövegkörnyezetből.

Ivica Dačić szerb külügyminiszter erre reagálva felhívta a figyelmet arra, hogy az ilyen kényes kérdések tekintetében mindig egyértelműen kell fogalmazni. 

Az albán, az olasz és a szerb külügyminiszter két éve állapodott meg abban, hogy rendszeresítik találkozóikat a regionális együttműködés és a jó kapcsolatok kiépítése érdekében.

Belgrád
szerb
olasz
albán
külügyminiszter
Ivica Dačić

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.