Ugrás a tartalomra

Bemutatkoztak Pacséron a Magyar Összefogás jelöltjei

2018.09.16
08:34
2018.09.16
16:39
Forrás
Pannon RTV
Magyarként a szülőföldön elnevezésű közösségi találkozón Hajnal Jenő a Magyar Összefogás listavezetője, valamint Bajusz Koncz Ágnes és Baráth Gábor Gergely jelöltek voltak jelen.

Telt ház előtt zajlott a Magyarként a szülőföldön elnevezésű közösségi találkozó a pacséri faluházban. A Magyar Összefogás jelöltjei kiemelték, fontos, hogy a vajdasági magyarok megismerjék a Magyar Nemzeti Tanács elmúlt éveinek eredményeit, valamint bemutassák a következő négy év programját.
Baráth Gábor Gergely, jelölt, Magyar Összefogás: „Elsősorban a meglévő programokat továbbfejleszteni. Tehát az oktatás, a művelődés, a tájékoztatás terén. Gondolok itt az oktatási projektekre mint az iskolabusz program, vagy akár az ösztöndíj program, de nagyon fontos az oktatásnak az olyan szintű fejlesztése, amely megállja a helyét a mai korban. Tehát minél több olyan eszközzel ellátni az iskolákat, oktatási intézményeket amiknek köszönhetően még színvonalasabb lehet az oktatás.”

Bajusz Koncz Ágnes hangsúlyozta, az anyanyelvű oktatás a vajdasági magyarság megmaradásának egyik záloga, ezért kiemelten fontos az iskolák, óvodák és más oktatási intézmények folyamatos támogatása.
Bajusz Koncz Ágnes, jelölt, Magyar Összefogás: „Fontos a magyarság összefogása, ugyanis nagyon kevesen vagyunk és a kulturális örökségünk megtartása, akár az oktatás tekintetében. Én nagyon fontosnak tartottam, hogy a Magyar Nemzeti Tanács úgy döntött, hogy kis létszámú tagozatokat is megnyitják és ezáltal az oktatás ugyanúgy tud majd folyni. A minőség az egyik legfontosabb az oktatásban, hogy minőséges oktatásban vegyenek részt a diákok és a lehető legjobb tudást érjék el amit csak magukévá tudnak tenni.”

Hajnal Jenő örömét fejezte ki, hogy a kampány első napján egy olyan rendezett és gazdaságilag is fejlődő közösséghez látogathatott el, mint a pacséri. A Magyar Összefogás listavezetője elmondta, a jövőben várhatóan mind anyaországi, mind szerbiai segítséggel tovább fejlődhetnek a vajdasági magyar közösségek.

Hajnal Jenő, jelölt, Magyar Összefogás: „Nagyon nagy érdeklődés kísérte a mai találkozót és, hogy ha azt szeretnénk elmondani, hogy magyarként a délvidéken, Vajdaságban miért érdemes itt maradni a szülőföldön, miért érdemes itt keresni a boldogulást akkor én úgy gondolom, hogy a pacsériaktól sok mindent megtanulhatunk. Gazdasági fejlesztés, gyógyfürdőépítés, amiről most beszéltünk óvodafejlesztés, iskolajavítás, játszóterek építése, gyerekekkel, fiatalokkal, idősekkel való törődés mind-mind ott volt abban amiről itt ma, együtt, közösen beszéltünk. Bízunk abban, hogy erőt is kapunk hozzá, hogy a Magyar Összefogás itt is sikereket érjen el.”

Hajnal Jenő kiemelte, a Magyar Összefogás fő célja olyan feltételeket teremteni a vajdasági magyar közösség számára, amelyek által minél többen a szülőföldön képzelik majd el jövőjüket.

Magyar Összefogás

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.