Ugrás a tartalomra

Bemutatta jelöltjeit a Magyar Összefogás lista

2018.08.27
14:24
2024.03.19
08:42
Forrás
Pannon RTV
A november 4-i nemzeti tanácsi választásokra teljes, 35 fős listát állítottak össze. Hajnal Jenő, Jerasz Anikó, Mészáros Zoltán, De Negri Ibolya, Sárközi István a Magyar Összefogás lista első öt neve.

A szabadkai sajtótájékoztatón Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Hajnal Jenő, a Magyar Összefogás listavezetője elmondta, hogy az eddigi munkát szeretnék folytatni, de új elemeket is be kívánnak majd építeni a Magyar Nemzeti Tanács működésébe.

Hajnal Jenő, Jerasz Anikó, Mészáros Zoltán, De Negri Ibolya, Sárközi István. Ez a Magyar Összefogás listájának első öt neve. Pásztor István, a VMSZ elnöke a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy a folytonosság és a megújulás szempontjából állították össze listájukat a novemberben esedékes nemzeti tanácsi választásokra. Vajdaság egész területéről vannak jelöltek, közülük 19-en tagjai a Vajdasági Magyar Szövetségnek.

Pásztor István, elnök, Vajdasági Magyar Szövetség: „Ezen a harmincötös listán kilencen vannak, akik elsősorban oktatási témákkal foglalkoznak, tizennégyen, akik elsősorban kulturális tevékenységet fejtenek ki, nyolcan vannak, akik ebbe a két csoportba nem sorolhatók, mert jogászok, olyan civil szervezetek élén vannak, amik se nem oktatással, se nem kultúrával foglalkoznak, illetve ketten vannak, akik a sajtó berkeiből kerültek erre a listára. Ugyanakkor két lelkész, illetve pap is van ezen a listán, ugyanis nem tudjuk elképzelni a közösségi építkezést úgy, hogy az egyházaknak a közéleti szerepét nem biztosítjuk ezen a listán keresztül is.”

Hajnal Jenő listavezető a következő négy évben az eddigi munka folytatását tartja fontosnak. Szerinte jelentős fejlesztéseket hajtottak végre az elmúlt időszakban, amelyek korábban elképzelhetetlenek voltak. Az óvodák, az általános iskolák, a szakiskolák felszerelését, az Európa Kollégium és a VM4K átadását, a szabadkai Zsinagóga felújítását emelte ki többek között.

Hajnal Jenő, listavezető, Magyar Összefogás: „Mind a rendszerszintű gondolkodás, mind a párhuzamok kikapcsolása, mind pedig egy stratégiai cselekvő munka vár ránk, amelynek a tervezése szintén egy újabb mozzanat fog megjelenni, hiszen jól tudjuk, hogy Szerbiában és Magyarországon is olyan új stratégiai tervek születnek, születtek meg amelyekkel együtt szinkronba tudjuk hozni a Magyar Nemzeti Tanács stratégiai gondolkodásait is a legfontosabb területeken.”

Pásztor István és Hajnal Jenő felhívták a figyelmet arra, hogy minél többen iratkozzanak fel a külön választói névjegyzékre és vegyenek részt a november 4-i nemzeti tanácsi választásokon.

Magyar Összefogás
lista
Hajnal Jenő
Pásztor István

Most

16:12

Negyedik napja keresik az eltűnt kislányt

Speciális mentőcsapatok érkeztek a helyszínre, most ők vizsgálják át a területet. Az alagutakat, a földalatti csatornákat és az aknákat is átvizsgálják. Igor Jurić szerint furcsák a kislány eltűnésének körülményei.
15:47

28. Rákóczi Mozgótábor – Pályázati felhívás

Vegyél részt a kanadai Rákóczi Alapítvány 2024-es Diákok Határok Nélkül Programjában! Tölts egy élménydús kirándulást Magyarországon! Ismerd meg múltunkat és járulj hozzá a jövő építéséhez és köss életre szóló barátságokat!
13:35

Lesz-e fagykár a gyümölcsösökben?

Idén is, mint jó pár évre visszamenőleg kora tavaszi fagyokkal szembesültek a gyümölcstermelők. Az elmúlt hetekben a fagyzugos helyeken a hajnali órákban a -4, -6 fokot is elérte a hőmérséklet.
13:20, Frissítve: 13:26

Tojásvadászat Királyhalmon

Tojásfadíszítés, kézműves foglalkozás és kincskeresés - ez várt ma a gyerekekre Királyhalmon. A kultúrotthon előtti parkban örömmel gyűjtötték a húsvéti kincseket a legkisebbek.

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.