Ugrás a tartalomra

Bemutatták az M-84-es tank korszerűsített változatát

2020.06.08
17:21
2020.06.08
17:26
Forrás
Szerbiai RTV
Az M-84-es tank korszerűsített változatát mutatták be ma a "Čačak" Katonai, Műszaki és Felújító Intézetben.

Aleksandar Vulin szerint Szerbia európai tank-nagyhatalommá vált, hiszen ez az egyik legerősebb tank Európában. A már megkezdett modernizációnak köszönhetően nemcsak a régióban, hanem egész Európában is a legmodernebb tankjaink vannak - hangsúlyozta a szerb védelmi miniszter. Az M-84-et 36 évvel ezelőtt gyártották, 1991-ben kezdődött el a modernizáció, amely később nem fejeződött be. Mostantól azonban tovább fejlesztik a páncélozott egységek képességeit - üzente Vulin. A korszerűsített M-84 személyzetének minden tagja, a parancsnokkal együtt, a jármű körüli 360 fokos megfigyelő rendszerrel rendelkezik, valamint egy távvezérlésű harci egységgel, speciális tűzvezérlő rendszerrel, hőkamerával, és lehetővé teszi a parancsnok számára, hogy sikeresen támadjon különleges helyzetekben, csapdában, lakott helyen és nehezen járható terepen. Az M-84-es a szerb hadsereg egységeiben a legszélesebb körben alkalmazott tank.

M-84-es tank
Aleksandar Vulin

Most

15:33, Frissítve: 16:48

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 16:07

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.

Népszerű