Ugrás a tartalomra

Bemutatták a Szerbiai Katonaság új drónjait

2020.07.04
12:22
2020.07.04
15:45
Forrás
Szerbiai RTV
Belgrádban, a batajnicai repülőtéren mutatták be az SN-92A típusú drónokat, amelyeket Szerbia Kínától vásárolt. A Szerbiai Katonaság többszörösen erősebb, mint korábban - jelentette ki a szerb elnök.

6 pilóta nélküli SN-92A típusú repülőt mutattak be, amelyeket Szerbia Kínától vásárolt. Ezek a rakétával felszerelt drónok képesek kilőni nehezebb páncélozott járműveket is a katonai tisztségviselők elmondása szerint. Tüzelési hatótávolságuk 9000 kilométer, és 250 kilométernyi távolságban tudnak terepi felvételeket készíteni.

Aleksandar Vučić az eseményen kiemelte, most már a felszereltebb országokhoz mérhetjük magunkat.

A járvány kapcsán elmondta, Novi Pazarban jobb már a helyzet, kevesebb páciens van kórházban, viszont újabb két beteg elhunyt a koronavírus-fertőzés következtében - mondta ma Aleksandar Vučić a batajnicai reptéren, ahol a részt vett a katonaság új drónjainak bemutatásán. A szerb elnök szerint, ha a választások után nem utazik el Moszkvába és Brüsszelbe, nem lettek volna ekkora gondok Novi Pazarban, ugyanis sokkal korábban kivezényelte volna oda a katonaságot.

Vučić emellett egy új, ötszáztól ezer férőhelyes ideiglenes kórház felépítését javasolja, amely intenzív és félintenzív kezelésre is alkalmas lenne. Ez lenne a fő kórház, amelyet a koronavírus következő hulláma esetén használnánk, mert ha most ilyen a helyzet, ki tudja, mi vár ránk őszre - fogalmazott a szerb elnök.

Ami az állami, gazdasági segélyt illeti, az államfő azt mondta, nem lesznek újabb ilyen jellegű intézkedések, mert azzal veszélyeztetnék az ország stabilitását és az államadósság mértékét.

„Pénzügyi szempontból a legjobb módon jöttünk ki a válságból, ahogyan azt az IMF is mondja. A koronavírussal kapcsolatban a legjobban, a legfelelősségteljesebben viselkedtünk. Most még több pénz kellene. Három hónapot fizettünk ki, miközben másfél hónapig nem dolgozott szinte senki. Most még többet kell fizessünk? Honnan? 700 millió eurót adtunk az embereknek készpénzben. Az egyetemisták azt mondják, 2000 dinárt fizetnek az ágyért. Mi annyi pénzt adtunk, hogy hat hónapra kifizethetik azt az ágyat. Ajándék volt.”

bemutató
drón
katonaság
Aleksandar Vučić
járvány

Most

Népszerű

A Gebi felvásárolta a Fidelinkát

A csantavéri Gebi cég megvásárolta az egykori szabadkai malomipari óriás, a Fidelinka védjegyét, malmait, silóit és tésztagyárát.

Agancsot gyűjtött, megölte a puma

Fiatal férfivel végzett egy puma Kaliforniában. A szerencsétlenül járt 21 éves férfi öccsével együtt gyűjtött elhullajtott agancsokat egy lakott területtől távol fekvő erdőben, amikor a puma megtámadta őket.