Ugrás a tartalomra

Benyújtotta lemondását az Egyesült Államok moszkvai nagykövete

2019.08.06
22:52
2024.03.19
08:35
Forrás
MTI
Az 59 éves Jon Huntsman október 3-ig marad hivatalban.

Várható távozásáról a napokban már jelentek meg értesülések az amerikai sajtóban. A CNN közlése szerint Donald Trump amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök múlt csütörtökön telefonon egyeztetett egy új moszkvai nagykövet szükségességéről. A távozó diplomata munkájával kapcsolatban soha nem fogalmazódtak meg kifogások. Elemzők azt valószínűsítik, hogy távozása hátterében egészségi állapota lehet. Jon Huntsman tavaly novemberben hozta nyilvánosságra, hogy előrehaladott bőrrákot diagnosztizáltak nála.

Jon Huntsman tekintélyes republikánus politikus. 2004 és 2008 között Utah állam kormányzója volt majd többszörös nagykövet, a 2012-es elnökválasztáson pedig pártja egyik elnökjelölt-aspiránsa. Az orosz fővárosban 2017 óta teljesít diplomáciai szolgálatot. Sajtójelentések szerint az elmúlt hetekben ő és a felesége egy sor olyan rendezvényt szervezett, illetve látogatást tett, amelyet sokan úgy értelmeztek, hogy a házaspár végleg elhagyni készül Moszkvát.

Egyesült Államok
Amerika
Moszkva
Oroszország
nagykövet
Donald Trump
Vlagyimir Putyin
Jon Huntsman

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.