Ugrás a tartalomra
Jon Huntsman
Tanjug/AP/Rick Bowmer

Benyújtotta lemondását az Egyesült Államok moszkvai nagykövete

2019-08-06
22:52
2019-08-06
22:57
Forrás
MTI
Az 59 éves Jon Huntsman október 3-ig marad hivatalban.

Várható távozásáról a napokban már jelentek meg értesülések az amerikai sajtóban. A CNN közlése szerint Donald Trump amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök múlt csütörtökön telefonon egyeztetett egy új moszkvai nagykövet szükségességéről. A távozó diplomata munkájával kapcsolatban soha nem fogalmazódtak meg kifogások. Elemzők azt valószínűsítik, hogy távozása hátterében egészségi állapota lehet. Jon Huntsman tavaly novemberben hozta nyilvánosságra, hogy előrehaladott bőrrákot diagnosztizáltak nála.

Jon Huntsman tekintélyes republikánus politikus. 2004 és 2008 között Utah állam kormányzója volt majd többszörös nagykövet, a 2012-es elnökválasztáson pedig pártja egyik elnökjelölt-aspiránsa. Az orosz fővárosban 2017 óta teljesít diplomáciai szolgálatot. Sajtójelentések szerint az elmúlt hetekben ő és a felesége egy sor olyan rendezvényt szervezett, illetve látogatást tett, amelyet sokan úgy értelmeztek, hogy a házaspár végleg elhagyni készül Moszkvát.

Egyesült Államok
Amerika
Moszkva
Oroszország
nagykövet
Donald Trump
Vlagyimir Putyin
Jon Huntsman

Most

18:42, Frissítve: 18:49

Szalonnavásárt tartottak Ferenchalmon

Az eseményen húsfeldolgozással foglalkozó magánszemélyek és vállalatok állították ki portékájukat. A bírálóbizottság 300 szalonnaminta közül választotta ki a legjobbat.

Népszerű

Megölte családját egy rendőrnő

Megölte családja négy tagját, majd öngyilkosságot követett el egy rendőrnő a koszovói Gnjilane településen. A tragédia 13 óra körül történt.
Mérik a sebességet a rendőrök

Fokozott ellenőrzés az utakon

Mától kezdve fokozott közúti ellenőrzést végeznek Szerbia-szerte az utakon - tájékoztat a szerbiai belügyi tárca.