Ugrás a tartalomra

Bér- és nyugdíjemelést jelentett be Aleksandar Vučić

2019.09.01
12:09
2020.05.22
18:09
Forrás
Tanjug
Legkésőbb január elsején újabb nyugdíjemelés várható Szerbiában, és az év végééig egyszeri juttatást kapnak azok az idősek, akiknek a legalacsonyabb a havi járandóságuk - jelentette be Vučić.

A Szerb Haladó Párt elnöke a szervezet Főbizottsági ülésén arról is beszélt, hogy a következő kormány összetételében kisebb szerepet kaphatnak majd a koalíciós partnerek, de a jelenlegi haladópárti miniszterek felét is meneszti.

Foto: Tanjug/Tanja Valić

466 küldött részvételével összeült a Szerb Haladó Párt Főbizottsága. Aleksandar Vučić pártelnök a szerbiai közélet számos témájára kitért a találkozó sajtónyilvános részében. A gazdasági és infrastrukturális fejlesztések mellett a fizetések és a nyugdíjak további növeléséről is beszélt Vučić.

Aleksandar Vučić, elnök, SZHP: „Kiemeltük az országot a csődből, oda jutottunk, hogy országunk ma stabil növekedéssel rendelkezik, a nyugdíjasok tudják, hogy nyugdíjemelésre számíthatnak és a főbizottság előtt is el fogom mondani, hogy ezen az emelésen kívül, amit legkésőbb január elsejéig megkapnak, egyszeri támogatásra is számíthatnak a nyugdíjasok még az év vége előtt, ami különösen fontos a szegényebbek számára. Ezen felül drasztikus mértékben növeljük a fizetéseket.”

Foto: Tanjug/Tanja Valić

A Szerb Haladó Párt gyűlésén a legfontosabb téma a jövőre esedékes választás volt. Vučić elmondta, a párt mindig nagylelkűen viszonyult koalíciós partnereihez, de az esetleges következő mandátumban az SZHP több képviselőt delegál. Ugyanakkor azt is bejelentette, hogy nagy változások várhatóak a kormány összetételében.

Aleksandar Vučić, elnök, SZHP: „Nem azért mert sikertelenek voltak, mert jóval sikeresebbek voltak, mint minden elődjük, az új energia és az új lelkesedés miatt szükség van rá. A miniszterek több mint 50 százaléka, vagy a miniszterek 60 százaléka új miniszter lesz, amennyiben megkapjuk a támogatást. Meg akarjuk mutatni, hogy nem nőttünk össze a foteleinkkel, hogy le lehet váltani az embereket, de a terveink és a programunk változatlan marad. Szerbia előrehaladása a fontos, nem a személyes meggazdagodás vagy a személyes haszon.”

Foto: Tanjug/Tanja Valić

Az SZHP elnöke elmondta, az önkormányzatok számára október 10-i határidőt adott meg. Eddig kell a helyi szervezeteknek dönteniük arról, hogy kik azok a személyek, akik munkájukkal és eredményeikkel kiérdemelték az újbóli jelölést és kiktől kell megválni. Ugyancsak jelentést vár Vučić az elvégzett munkáról és a jövőbeli teendőkről is.

béremelés
nyugdíjemelés
Aleksandar Vučić
Szerb Haladó Párt

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.