Ugrás a tartalomra

Biden: A NATO erősebb, mint valaha

2023.02.21
16:17
2023.02.21
16:26
Forrás
MTI, RTS
Az Amerikai Egyesült Államok továbbra is jelentős támogatást nyújt Ukrajnának - nyilatkozta Joe Biden Vlagyimir Putyin orosz elnök beszédére reagálva Varsóban.

Az amerikai elnök a nyilatkozatát megelőzően Andrzej Duda lengyel elnökkel tárgyalt, és a lengyel és az amerikai küldöttség plenáris tárgyalásai előtt nyilatkozott.

Biden hangsúlyozta, hogy a NATO a történelem egyik legerősebb, legszívósabb szövetsége, amely most még erősebb, mint valaha. Ezért sem reális Putyin várakozása, amely szerint a NATO megszűnhet az orosz-ukrán háború miatt - mondta az amerikai elnök. Kiemelte, az USA világban betöltött szerepe túlmutat Európán, szükség van az európai biztonságra, ez alapvető és a legnagyobb következményekkel bíró téma.

Joe Biden
Amerikai Egyesült Államok
NATO
orosz-ukrán háború

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.