Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky

Biden – Putyin-találkozó: Érdemes volt találkozni

2021.06.17
10:45
2021.06.17
13:42
Forrás
euronews.com
Visszatérhet állomáshelyére az áprilisban hazahívott washingtoni orosz és a moszkvai amerikai nagykövet is - jelentette be Vlagyimir Putyin orosz elnök a Joe Bidennel tartott genfi csúcstalálkozót követően.

Az amerikai elnök egyhetes európai körútja ezzel véget ért, amely a G7 csoport angliai találkozójával kezdődött. Putyin elmondta, egyáltalán nem volt ellenséges a hangulat. Habár álláspontjaik az emberi jogok, a kiberbiztonság és az ukrajnai válság ügyében továbbra is távol esnek egymástól, nyitottak a párbeszédre.

Biden azzal kezdte sajtótájékoztatóját, hogy fontos volt személyesen beszélniük, mert így ki volt zárva a félreértés lehetősége. Elvégezte, amit akart - tette hozzá. Közölte az orosz elnökkel, hogy nem tűrik az amerikai demokrácia szuverenitásának megsértését, sem a demokratikus választások intézményének aláásását. Ezekre mindig meglesz Washington válasza. Lényegében azt ajánlotta Vlagyimir Putyinnak, egyezzenek meg egy együttműködési minimumban, olyan alapszabályokban, amelyeket mindketten tiszteletben tartanak.

Putyin is konstruktívnak nevezte a találkozót: összességében azt mondhatom, hogy nem volt ellenségeskedés - mondta az orosz elnök. Sőt ellenkezőleg, habár elvi álláspontjuk sok tekintetben eltér egymástól, mindkettejükben megvan a nyitottság arra, hogy megpróbálják megérteni a másikat, és megtalálni a módját annak, hogyan közelíthetőek álláspontjaik. Beszélgetésük kimondottan konstruktív volt - tette hozzá Putyin.

Vlagyimir Putyin
Genf
G-7

Most

19:07, Frissítve: 20:25

Vajdasági sikerekben bővelkedett a Nemzeti Vágta

Emlékezetes, vajdasági sikerekben bővelkedő vágtát láthatott a közönség vasárnap délután Budapesten. A Temerint képviselő Földes Luca második lett a fináléban. Szerbia színeiben pedig Ördög Alen megnyerte a Nemzetközi vágta döntőjét.
19:04, Frissítve: 20:25

Betyáros virtus Ludason

Fekete, pej, szürke, deres de még tarka ló is versenyzett a 12. Ludasi Betyárnapon. Hátas-lovas és fogatos ügyességi lóversenyeket láthatott a közönség.
18:45, Frissítve: 20:25

Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok!

Ismét népzenétől volt hangos az oromhegyesi Faluház. Idén is megszervezték a nemzetközi Csillagok, csillagok szépen ragyogjatok elnevezésű népzenei találkozót. A programon több mint 10 környékbeli és magyarországi csoport mutatkozott be.
17:20, Frissítve: 17:32

Gasztronómiai fesztivál Óbecsén

Az esős időjárás miatt a helyszín ezúttal a városi piac volt. A szervezők különféle ételekkel, termelői piaccal és koncertekkel várták a látogatókat.

Népszerű

69 kérdés, 30 perc

Október 1-jén, szombaton kezdődik és 31-éig tart a népszámlálás Szerbiában.