Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Andrew Harnik

Biden: Vlagyimir Putyin elleni személyes szankciók is elképzelhetők

2022.01.26
15:27
Forrás
portfolio.hu
Akár az orosz elnök elleni személyes szankciók is elképzelhetők, ha Oroszország valóban megtámadja Ukrajnát – nyilatkozta Joe Biden amerikai elnök.

Az egyes állami vezetők elleni személyes szankciókat nagyon ritkán alkalmazzák, ugyanakkor a gazdasági büntetőintézkedések köre jelenleg erősen korlátozott. A Bloomberg tudósítása szerint Biden kizárta annak lehetőségét, hogy amerikai vagy NATO-csapatokat küldjenek Ukrajnába, ugyanakkor kedden már készenlétbe helyezett 8500 katonát, akiket Kelet-Európába telepíthetnek elrettentésül. Az elnök most azt mondta, hogy a készenlétben lévő csapatok hamarosan megmozdulnak.

A lehetséges gazdasági szankciókról egyelőre nincs egyetértés az USA és európai partnerei között. Biden hozzátette, súlyos gazdasági következményei lesznek annak, ha az oroszok támadnak.

Most

20:06

Színfalak mögött

A magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény több év kihagyás után idén ismét megszervezte a színházi nevelési óráját a helybeli általános iskola hetedik osztályosai számára.

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.