Ugrás a tartalomra

Biden: Washington és az EU új partnerséget köt Európa orosz energiafüggőségének csökkentésére

2022.03.25
11:24
2022.03.25
16:35
Forrás
Pannon RTV
Az Európai Unió tagállamai és az egész kontinens még 2030 előtt függetlenedhet az orosz gáztól - erről is tárgyaltak az EU csúcson, amelyen Joe Biden is részt vett.

Az amerikai elnöke elmondta, hogy egy többlépcsős akció-tervel fogják ezt megvalósítani. Biden biztosította Ursula von der Leyent, az Európai Bizottság elnökét arról, hogy Washington partnereivel együttműködve még az idén 15 milliárd köbméter cseppfolyós gázt juttat el Európának. Ezután pedig évente 50 milliárdot. Arról is megállapodtak, hogy tiszta és takarékos energiahordozók alkalmazásán fognak dolgozni.

Joe Biden, az Amerikai Egyesült Államok elnöke kiemelte: „Az Amerikai Egyesült Államok üdvözli az Európai Uniónak a hónap elején kinyilatkozott erőteljes üzenetét, miszerint mielőbb függetlenítené magát az orosz gáztól. Ma megállapodtunk egy közös akciótervben, hogy ez a cél mielőbb megvalósulhasson. Biztonságos és tiszta energiahordozók felé haladva. Ennek a kezdeményezésnek két alappillére van. Az első, hogy segítsük Európát abban a törekvésében, hogy amilyen gyorsan csak lehet függetlenedjen az orosz gázellátástól. Másodsorban, hogy teljesen lecsökkenjen Európa gázigénye.”

Európa
szankciók
energiafüggőség

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.