Ugrás a tartalomra
Bissau-Guinea zászlaja
Pixabay

„Bissau-Guinea nem ismerte el Koszovó függetlenségét”

2017-11-17
18:48
Forrás
Szerbiai RTV
Bissau-Guinea tagadja, hogy elismerte volna Koszovó függetlenségét - jelentette be a nyugat-afrikai állam miniszterelnöke Belgrádban.

Umaro Sissoco Embaló kijelentette, nem látott semmilyen dokumentumot, amely Koszovó Bissau-Guinea általi elismerését bizonyítaná. A nyugat-afrikai ország támogatja Szerbia területi integritását és szuverenitását - hangsúlyozta Bissau-Guinea Köztársaság miniszterelnöke. Ivica Dačić szerb külügyminiszter azt mondta, ezzel is az látszik, hogy a Koszovót elismerő országok listáján valószínűleg vannak még olyan államok, amelyek valójában nem ismerték el annak függetlenségét. Pristina szerint Bissau-Guniea 2011. január 14-én ismerte el Koszovó függetlenségét.

Bissau-Guinea
Koszovó
függetlenség

Most

13:35, Frissítve: 13:56

Mátyás király emlékév 2018-ban

Potápi Árpád János közölte: a Kárpát-medence magyarsága az emlékévhez kapcsolódva számos közös rendezvényt, konferenciát tart majd, kiállítást, illetve a fiataloknak történelmi versenyeket szerveznek.
13:09, Frissítve: 13:28

Lakásépítési projektbe kezd Szerbia

Tavaszra kezdik építeni hat városban a rendőröknek, a katonáknak és a biztonsági szolgálat alkalmazottainak szánt lakásokat – erősítette meg Aleksandar Vučić államfő.
12:58, Frissítve: 13:09

Putyin elrendelte az orosz csapatok visszavonását

Elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki villámlátogatásra érkezett Szíriába, a hmejmími orosz légi támaszpontra.
11:53, Frissítve: 11:59

Vučić a francia elnökhöz utazik

Franciaországba utazik Aleksandar Vučić szerb államfő, este pedig kétoldalú tárgyalásokat folytat majd Emmanuel Macron francia elnökkel - írja a Tanjug.
11:07, Frissítve: 11:17

„Az emberekben ott van az önzetlen szeretet”

Őrizd a lángot! címmel tartott jótékonysági adventi koncertet az adai színházteremben Fehér Nóra énekesnő. Az est bevételét a súlyos betegségben szenvedő Orcsik Dorkának és családjának ajánlotta fel.

Népszerű

rendőr

Enyhébb büntetés a városi gyorshajtóknak

A szerbiai közlekedésbiztonsági törvénytervezet egyik váratlan újdonsága, hogy enyhébb büntetésekkel számolhatnak azok, akik lakott településen lépik át a megengedett sebességet.
Fremond Árpád

Fontos személycserék a topolyai tisztségeken

Képviselő-testületi ülést tartanak Topolyán csütörtökön, melyen fontos személycserékről is döntenek - nyilatkozta Fremond Árpád, a VMSZ topolyai szervezetének elnöke, köztársasági parlamenti képviselő