Ugrás a tartalomra

Bizottsági jelentés Trump ellen

2019.12.04
15:00
2020.02.17
19:07
Forrás
hirado.hu
A Fehér Ház szerint a jelentés elfogult, nincs alátámasztva bizonyítékokkal.

Donald Trump amerikai elnök azt hiszi, hogy a hatalmát semmi sem korlátozza – állapította meg az amerikai képviselőház hírszerzési bizottsága jelentésében. A bizottság szerint támadhatatlan bizonyítékok állnak rendelkezésre arra vonatkozóan: Trump visszaélt hatalmával, hogy külföldi beavatkozással szerezzen előnyt a 2020-as elnökválasztás befolyásolására. Az elnök alkotmányos felelősségre vonási eljárásához vezető meghallgatásokat a demokrata párti törvényhozók a Donald Trump és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök közötti júliusi telefonbeszélgetés miatt kezdeményezték, mert Trump felvetette, hogy korrupciós vizsgálatot kellene indítani Kijevben a demokraták elnökjelölt-aspiránsa, Joe Biden volt alelnök és a fia, Hunter Biden ukrajnai üzleti ügyeiben. A bizottsági jelentés a meghallgatásokból azt a következtetést vonta le, hogy Donald Trump fehér házi megbeszéléseket, katonai segélycsomagot és más hivatalos csatornákat is felhasznált, hogy újraválasztásához külföldi segítséget vegyen igénybe. A hírszerzési bizottság azonban abban nem foglalt állást, hogy javasolja-e az elnök alkotmányos felmentésére irányuló eljárásának megindítását. Ezt egy másik bizottságra hagyta. A Fehér Ház szerint a jelentés elfogult, nem más, mint csalás, amely semmire sem talált bizonyítékot.

jelentés
bizottsági jelentés
bizottság
Fehér Ház
elnökválasztás
visszaélés
Donald Trump
Amerikai Egyesült Államok

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.