Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Sergei Grits

Biztonságban van a fehérorosz ellenzéki elnökjelölt

2020-08-11
13:56
2020-08-11
14:06
Forrás
hirado.hu
A politikust csapata azóta nem tudta elérni, hogy hétfőn elhagyta a választási bizottság épületét.

Szvjatlana Cihanouszkaja fehérorosz ellenzéki elnökjelölt Litvániában tartózkodik, és biztonságban van – közölte a litván külügyminiszter. Az ellenzék megpróbálja elérni, hogy újraszámlálják a leadott voksokat azokban a szavazókörzetekben, ahol problémák merültek fel. Egyúttal szeretnének tárgyalni a hatóságokkal a hatalom békés átadásáról, de ha kell, készek hosszú távra az utcákra vonulni. A választási bizottság előzetes eredményei alapján Aljakszandr Lukasenka hivatalban lévő államfő 80,08 százalékot, míg Cihanouszkaja 10,9 százalékot szerzett a vasárnapi elnökválasztáson. A részvételi arány 84 százalékos volt.

Az ellenzéki jelölt választási csalásra hivatkozott, és leszögezte: nem fogadja el a hivatalos eredményeket, saját magát tartja a választás győztesének. A litván külügyminiszter a választások után azt mondta, Cihanouszkajának biztonsága érdekében el kell hagynia Fehéroroszországot.

Most

18:19

Tizedszer döntős Đoković Rómában

A világelső két játszmában, 7:5, 6:3-re győzte le a norvég Casper Ruudot a római salakpályás ATP 1000-es tenisztorna elődöntőjében, így bejutott a hétfői fináléba.
17:12, Frissítve: 17:56

Két keréken Temerinben

Az autómentes világnap alkalmából Temerin Község Idegenforgalmi Szervezete kerékpártúrát szervezett Járek központjától a falu határában található Antero tanyáig.

Népszerű