Ugrás a tartalomra

Biztonságos kamion-parkolókat Európába!

2021.11.25
18:49
2021.11.25
18:55
Forrás
Kósa Ádám és Deli Andor sajtóközleménye
Az Európai Parlament állásfoglalást fogadott el a tehergépjármű-parkolók biztonságáról. Kósa Ádám, a Fidesz EP-képviselője már 2018-ban felhívta a figyelmet, hogy túl kevés őrzött parkoló van Európa útjain, ez pedig komoly problémákhoz vezethet.

Deli Andor emlékeztetett: a biztonságos és őrzött parkolók kiépítése hatalmas pénzügyi befektetést igényel, melyet a különböző infrastrukturális fejlesztések összekapcsolása tud orvosolni. Hangsúlyozta: az Európai Bizottság feladata, hogy koordinálja a tagállami fejlesztéseket és megfelelő pénzügyi hátteret biztosítson ezek számára.

Kósa úgy véli: „A rossz pihenési körülmények, a bűncselekmények és támadások magas kockázata csökkentik a járművezetői szakma vonzerejét, pedig a sofőrök hiánya egyre érezhetőbb”. „A megoldás egy olyan harmonizált uniós szabvány alkalmazása lehetne, amely egyértelműen meghatározná a teherautó-parkolók kötelező biztonsági és kényelmi szintjét. Így el lehetne kerülni olyan tragédiákat, mint annak a román kamionsofőrnek a halála, aki idén májusban munkavégzés közben bűnbandák áldozata lett Franciaországban” - emlékeztetett.

,,A parkolók kiépítését össze kell hangolni más célkitűzésekkel, mint például az alternatív üzemanyagok infrastruktúrájának kiépítésével. Így hatékonyabban lehetne elérni a kijelölt célokat és csökkentenének a beruházásokhoz költségeit” – emelte ki Deli Andor. „A transzeurópai közlekedési hálózatok szabályozásának a felülvizsgálata is jó lehetőséget nyújt erre” - tette hozzá a képviselő.

Deli Andor
Kósa Ádám

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.