Ugrás a tartalomra

Bloomberg: Kompromisszum született az EU-s költségvetés vétója kapcsán

2020.12.09
15:33
2020.12.09
16:39
Forrás
Euronews.com
A magyar és a lengyel kormány elfogadta a német EU-elnökség ajánlatát, így kompromisszum született az EU mintegy 1800 milliárd eurós pénzügyi csomagjáról – erről írt a Bloomberg.

Az amerikai hírügynökség szerint Budapest, Varsó és Berlin bólintott rá az egyezségre, amit további 24 országnak is el kell fogadnia. Ez az uniós állam- és kormányfők eheti, kétnapos brüsszeli csúcstalálkozóján sikerülhet. A Deutsche Welle értesülései szerint a jogállamisági rendelethez csatolnak egy záradékot, amely kifejezetten leszögezi, hogy a források lehetséges elvonása csak az EU pénzügyi érdekeinek összefüggésében valósulhat meg. A Magyar Nemzet szerint ez azt jelenti, hogy az Unióban lényegében kimondják: sem a migráció, sem a családpolitika ügye, az azok miatti nézetkülönbségek nem jelenthetik szankciók alapját. Mint ismeretes Magyarország és Lengyelország azért fenyegette vétóval az uniós helyreállítási alapot és a költségvetést, mert az unió jogállamisági kérdésekhez kötné a kifizetéseket.

Lengyelország
Németország
költségvetés
Európai Unió

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.