Ugrás a tartalomra

Bojkott mellett döntött az ellenzék

2019.09.15
08:44
2019.09.15
10:08
Forrás
Magyar Szó
A választások bojkottja mellett döntött szombati ülésén a Demokrata Párt, a Szociáldemokrata Párt és az Együtt Szerbiáért szervezet egyesülésével létrejött Egyesült Demokrata Párt.

Korábban Zoran Lutovac jelentette ki a sajtónak pártja főbizottsági ülése után, hogy a Demokrata Párt nem vesz részt a soron következő választásokon. Hozzátette, az ülésen megjelent 200 főbizottsági tag közül csak négyen szavaztak a bojkott ellen.

Boris Tadić a Szociáldemokrata Párt vezetője elmondta semmit sem változtatott eddigi álláspontján, hisz már több mint egy éve kijelentette, pártja nem fog részt venni a választásokon.

Az Együtt Szerbiáért párt nevében Nebojša Zelenović azt nyilatkozta, azért döntöttek így, mert szeptember 15-éig nem valósult meg követelésük, a REM (az elektronikus médiumok ellenőrző testülete) összes tagjának cseréjéről.

Demokrata Párt
Szociáldemokrata Párt
Egyesült Demokrata Párt
Zoran Lutovac
Boris Tadić
Nebojša Zelenović

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.