Ugrás a tartalomra

Boris Johnson elvesztette parlamenti többségét

2019.09.03
18:21
Forrás
Euronews
Ezzel ismét bizonytalanná vált a brexit.

A legkritikusabb pillanatban elvesztette a többségét a brit parlamentben a Tory Párt, miután Phillip Lee konzervatív képviselő, egykori igazságügyi államtitkár elhagyta a kormánypárt frakcióját és átült a Liberális Demokraták képviselőcsoportjába, ugyanis nem ért egyet Boris Johnson brexit-politikájával. Lee Johnsonnak címzett levelében azt írta, "úgy érzi, a kormány példátlan módon törekszik egy káros brexitre”, amivel életeket és megélhetést veszélyeztet. A toryknak eddig mindössze egyetlen fős többségük volt, ezt veszítették most el, éppen akkor, amikor késhegyre menő vita folyik a brexitről, és még a konzervatívok közül is többen igyekeznek megakadályozni, hogy Boris Johnson esetleg egy no deal brexitbe vezesse az országot.

Boris Johnson
Nagy-Britannia
parlamenti többség
Phillip Lee
Brexit

Most

21:49

Megszámolják az ürgéket

Országos Ürgelajstromot szervez ismét a magyarországi Vadonlesők Közössége Természetvédelmi Egyesület április 20-27. között.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.