Ugrás a tartalomra

Boris Johnson: Van lehetőség a Brexit-megállapodásra a kilépési határidőig

2019.09.09
15:41
Forrás
MTI
A brit miniszterelnök szerint továbbra is lehetséges új megállapodás elérése az EU-val a brit EU-tagság megszűnésének feltételrendszeréről a kilépés jelenleg érvényes október 31-i határnapjáig.

Boris Johnson brit miniszterelnök, aki hétfőn Dublinban Leo Varadkar ír kormányfővel tárgyalt, közös sajtóértekezletükön kijelentette, elsöprő erővel vágyik arra, hogy sikerüljön megállapodni az EU-val a Brexit feltételeiről. Hozzátette, az Egyesült Királyságnak mindenképpen ki kell lépnie az EU-ból október 31-ig, ellenkező esetben helyrehozhatatlanul károsodna a brit demokratikus rendszerbe vetett választói bizalom. A brit kormányfő szerint akkor is fenntartható az ír-északír határ átjárhatósága és az észak-írországi rendezési folyamatot rögzítő nagypénteki megállapodás, ha az Egyesült Királyság kivonul az EU-ból. Leo Varadkar a sajtóértekezleten úgy fogalmazott, kész meghallgatni bármilyen konstruktív javaslatot a jelenlegi patthelyzet feloldására, Írország azonban nem egyezhet bele és nem is fog beleegyezni abba, hogy a jogi garanciákat ígéretek váltsák fel.

Boris Johnson
Nagy-Britannia
Dublin
Leo Varadkar
Brexit

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.