Ugrás a tartalomra
Flickr

Borrell: az EU-Törökország kapcsolatok negatív tendenciáját vissza kell fordítani

2020-07-09
15:55
2020-07-09
16:08
Forrás
MTI
Az Európai Unió és a Törökország közötti kapcsolatok negatív tendenciáin felül kell kerekedni, és vissza kell fordítani őket - jelentette ki Josep Borrell.

Az unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője szerint ellencsapásokkal csak további destabilizációt érnénk el a földközi-tengeri térségben.

Josep Borrell elmondta, hogy Törökország meghatározó szerepet játszik a líbiai és a szíriai konfliktusban, habár szerepe ellentmondásos. A főképviselő emlékeztetett, hogy Törökország befogadott több mint 3 millió szíriai menekültet, és segít az illegális migráció visszaszorításában.

Felhívta a figyelmet, hogy a súrlódások kiküszöbölésére a párbeszédet és a politikai megoldásokat kell előtérbe helyezni. A politikus az uniót határozottságra és következetességre szólította fel a vallási kisebbségek védelme ügyében.

Európai Unió
EU
Törökország
kapcsolatépítés
Josep Borrell

Most

12:33, Frissítve: 12:50

Kikaptak a magyarkanizsai lányok Szabadkán

Nem épp jól sikerült a bemutatkozása az újonc magyarkanizsai TSC Női Labdarúgó Klubnak a szerb Szuperligában. Vajda Fangyó lányai 7:0 arányú vereséget szenvedtek a címvédő Spartacus otthonában.

Népszerű

Ítéletidő Bácskában

Szabadkát nem sokkal 20 óra előtt érte el a vihar. Egyes helyi közösségekben nagy mennyiségű jég esett.