Ugrás a tartalomra

Borrell: az EU-Törökország kapcsolatok negatív tendenciáját vissza kell fordítani

2020.07.09
15:55
2020.07.09
16:08
Forrás
MTI
Az Európai Unió és a Törökország közötti kapcsolatok negatív tendenciáin felül kell kerekedni, és vissza kell fordítani őket - jelentette ki Josep Borrell.

Az unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője szerint ellencsapásokkal csak további destabilizációt érnénk el a földközi-tengeri térségben.

Josep Borrell elmondta, hogy Törökország meghatározó szerepet játszik a líbiai és a szíriai konfliktusban, habár szerepe ellentmondásos. A főképviselő emlékeztetett, hogy Törökország befogadott több mint 3 millió szíriai menekültet, és segít az illegális migráció visszaszorításában.

Felhívta a figyelmet, hogy a súrlódások kiküszöbölésére a párbeszédet és a politikai megoldásokat kell előtérbe helyezni. A politikus az uniót határozottságra és következetességre szólította fel a vallási kisebbségek védelme ügyében.

Európai Unió
EU
Törökország
kapcsolatépítés
Josep Borrell

Most

11:07, Frissítve: 11:16

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.