Ugrás a tartalomra

Borrell: A szerbek térjenek vissza az intézményekbe, Pristina sürgősen kezdje el a Szerb Községek Közösségének megalakítását

2022.11.11
20:53
Forrás
Szerbiai RTV
A szerbek minél előbb térjenek vissza a koszovói intézményekbe, míg a pristinai vezetés hangolja össze lépéseit a korábbi megállapodásokkal, így a rendszámtáblák ügyében is - emelte ki Josep Borrell Párizsban.

Az Albin Kurtival és Aleksandar Vučić szerb államfővel folytatott megbeszélése után az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője kiemelte, hogy Pristinának meg kell kezdeni a tárgyalásokat a koszovói Szerb Községek Közösségének megalakításáról. A korábban vállalt kötelezettségek továbbra is érvényesek - húzta alá Borrell.

Koszovó
Josep Borell
Szerb Községek Közössége
Albin Kurti

Most

08:08

Ma két csapat bejut a Bajnokok Ligája elődöntőjébe

Két negyeddöntős párharc fejeződik be a labdarúgó Bajnokok Ligájában kedd este, amikor a továbbjutáshoz az FC Barcelonának otthon, az Atlético Madridnak pedig idegenben kellene megőriznie a múlt héten megszerzett egygólos előnyét.
07:26, Frissítve: 07:33

Válaszcsapás érkezhet Izrael részéről Irán ellen

Hétfő délután harmadszor is összeült az izraeli hadi kormány, és úgy tudni, végleges döntést hoztak arról, hogy válaszcsapást adnak Iránnak a szombat éjjeli támadásra. Ezt az izraeli hadsereg (IDF) vezérkari főnöke is megerősítette.

Népszerű