Ugrás a tartalomra
Tanjug/Rolf Vennenbernd/DPA via AP, Pool/2022.11.04.

Borrell: A szerbek térjenek vissza az intézményekbe, Pristina sürgősen kezdje el a Szerb Községek Közösségének megalakítását

2022.11.11
20:53
Forrás
Szerbiai RTV
A szerbek minél előbb térjenek vissza a koszovói intézményekbe, míg a pristinai vezetés hangolja össze lépéseit a korábbi megállapodásokkal, így a rendszámtáblák ügyében is - emelte ki Josep Borrell Párizsban.

Az Albin Kurtival és Aleksandar Vučić szerb államfővel folytatott megbeszélése után az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője kiemelte, hogy Pristinának meg kell kezdeni a tárgyalásokat a koszovói Szerb Községek Közösségének megalakításáról. A korábban vállalt kötelezettségek továbbra is érvényesek - húzta alá Borrell.

Koszovó
Josep Borell
Szerb Községek Közössége
Albin Kurti
Aleksandar Vučić

Most

12:14, Frissítve: 13:28

Újabb támadás történt Jeruzsálemben

Legkevesebb két személy megsérült az óváros közelében történt merényletben, csupán néhány órával azután, hogy egy zsinagógában heten vesztették életüket egy fegyveres támadásban.
11:51, Frissítve: 14:09

Valamelyest csökkent a műtrágya ára

Az őszi 110 dináros ár helyett most akár 90 dinárért is megvásárolható a növények számára elengedhetetlen tápanyagforrás. A gazdák örülnek az árcsökkenésnek, de mint mondják, ez még mindig nagyon drága.
11:31, Frissítve: 11:44

Egyre súlyosabb a helyzet Ukrajnában

Elérték céljukat az ukrán hadiipari és energetikai létesítmények ellen intézett rakétacsapások, az orosz erők pedig előrenyomultak az elmúlt nap folyamán Donyeck térségében és Zaporizzsja irányában - állítja az orosz fél.

Népszerű

Gázt szállító vagonok siklottak ki Szabadkánál

Kisiklott egy propénnel teli tartályokat szállító vonat három vagonja Szabadkán. Információink szerint szivárgás nem történt, a balesetben pedig senki sem sérült meg. A vagonok sínre való visszahelyezése még folyamatban van.