Ugrás a tartalomra

Borrell: Szerbia mihamarabb igazodjon az EU politikájához!

2022.05.17
08:30
2022.05.17
08:37
Forrás
Tanjug
Szerbia a lehető leghamarabb igazodjon az Európai Unió kül- és biztonságpolitikájához - erre szólította fel a balkáni országot tegnap Josep Borrell.

Az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője továbbá azt is kéri, hogy vezessen be szankciókat Oroszország ellen, ahogyan azt az EU és más nyugat-balkáni országok is megtették. Megértik a fennálló nehézségeket, és értékelik azt a tényt, hogy az ENSZ közgyűlésén Oroszország ellen szavaztak, mégis a tag-, illetve a leendő tagországoknak teljes mértékben meg kell felelni az EU külpolitikájának - hangsúlyozta Borrell.

A főbiztos azt is elmondta, hogy az EU még nem jutott megállapodásra az Oroszország ellen bevezetendő hatodik szankciócsomag kapcsán, valamint, hogy még mindig nincs egyetértés az orosz olajimport javasolt tilalmával kapcsolatban.

Borell kitért a Nyugat-Balkán békítésének szükségességére is. Az Észak-Macedónia és Albánia Európai Unióhoz való csatlakozásáról szóló tárgyalások sürgős megkezdésére szólított fel sajtótájékoztatóján. Szerbia és Koszovó kapcsán azt mondta, mindenképp ki kell köztük építeni a bizalmat.

Szerbia
Európai Unió
EU
Josep Borrell

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.