Ugrás a tartalomra
TANJUG/INSTAGRAM BUDUCNOSTSRBIJEAV/bs - archív

Borrell: Szerbiának az unióval kell harmonizálnia az álláspontjait, ha az EU-hoz akar tartozni

2020-09-10
16:48
Forrás
Szerbiai RTV
Az uniós külügyi és biztonságpolitikai főképviselő annak kapcsán nyilatkozott, hogy Szerbia és Oroszország szoros kapcsolatban áll egymással, mégis az Európai Unióba igyekszik.

Josep Borrell uniós külügyi és biztonságpolitikai főképviselő szerint az Európai Bizottság tisztában van Szerbia és Oroszország szoros kapcsolataival, ugyanakkor Belgrádtól elvárják, hogy az EU-tagság stratégiai céljainak és a csatlakozási folyamatból eredő kötelezettségeinek megfelelően cselekedjen. Az EU diplomáciai vezetője kijelentette, hogy Szerbiának fokozatosan harmonizálnia kell az álláspontjait az unió közös kül- és biztonságpolitikájával a csatlakozás előtti időszakban.

Josep Borrell
Szerbia
harmonizáció
Oroszország
uniós tagság

Most

16:49

Biztonság és felelősség 2020

Ma tartja ötödik szakkonferenciáját a Tijana Jurić Alapítvány Biztonság és felelősség 2020 címmel. A témák között szerepel az is, hogy hogyan védhetjük meg a gyermekeinket az internetes világban.
16:29

Tatai vadlúd sokadalom

Rekordszámú vadludat figyeltek meg hétfőn a tatai Öreg-tavon, Magyarországon. Az 1980-as évek közepétől nem számoltak a madár- és természetvédelmi szakemberek annyi vadludat a tavon, mint december első napján.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.

Új szigorításokat vezetnek be Szerbiában

Hétköznaponként 17 órakor be kell zárniuk, hétvégente pedig ki sem nyithatnak a vendéglátóipari egységek és a szolgáltatói tevékenységeket végző vállalkozások - többek között ez tartozik az új szigorítások közé - írja a szerbiai sajtó.