Ugrás a tartalomra

Borrell: Szerbiának az unióval kell harmonizálnia az álláspontjait, ha az EU-hoz akar tartozni

2020.09.10
16:48
Forrás
Szerbiai RTV
Az uniós külügyi és biztonságpolitikai főképviselő annak kapcsán nyilatkozott, hogy Szerbia és Oroszország szoros kapcsolatban áll egymással, mégis az Európai Unióba igyekszik.

Josep Borrell uniós külügyi és biztonságpolitikai főképviselő szerint az Európai Bizottság tisztában van Szerbia és Oroszország szoros kapcsolataival, ugyanakkor Belgrádtól elvárják, hogy az EU-tagság stratégiai céljainak és a csatlakozási folyamatból eredő kötelezettségeinek megfelelően cselekedjen. Az EU diplomáciai vezetője kijelentette, hogy Szerbiának fokozatosan harmonizálnia kell az álláspontjait az unió közös kül- és biztonságpolitikájával a csatlakozás előtti időszakban.

Josep Borrell
Szerbia
harmonizáció
Oroszország
uniós tagság

Most

15:33, Frissítve: 16:48

Ünnep a Pannon RTV-ben

Ünnepi műsorokkal, filmekkel várja a Pannon Televízió a nézőket a húsvéti ünnepek alatt. Nem csak a tévé, a Pannon Rádió és a Szabadkai Magyar Rádió is színes műsorokkal készült a hallgatóknak.
15:17, Frissítve: 16:07

Stevan Bakić húsvéti köszöntője

Szabadka Város Önkormányzata és a saját nevemben kellemes húsvéti ünnepeket kívánok, e legnagyobb keresztény ünnepet a Gergely-naptár szerint ünneplő minden polgártársamnak - írja köszöntőjében Szabadka polgármestere.

Népszerű