Ugrás a tartalomra
Tanjug/Dragan Kujundzic

A Boszniai Szerb Köztársaság illetékesei bojkottálják a bosznia-hercegovinai intézmények munkáját

2021.07.26
21:03
2021.07.26
21:39
Forrás
Szerbiai RTV
Nem vesznek részt az ország parlamentjének, Bosznia-Hercegovina Elnökségének és a Miniszterek Tanácsának munkájában.

A Boszniai Szerb Köztársaság illetékesei keddtől bojkottálják a bosznia-hercegovinai intézmények munkáját - írja a Szerbiai RTV. Banja Lukában a Boszniai Szerb Köztársaságban lévő pártok vezetői arról döntöttek, hogy nem vonulnak ki a közös intézményekből, viszont azok munkájában nem vesznek részt, döntéseket nem hoznak. Milorad Dodik, Bosznia-Hercegovina elnökségének szerb tagja bejelentette, a Boszniai Szerb Köztársaság politikusai bojkottálják a parlament működését, továbbá Bosznia-Hercegovina Elnökségének és a Miniszterek Tanácsának munkáját.

A felháborodást, illetve az azt követő döntést az idézte elő, hogy a napokban Valentin Inzko megtiltotta a srebrenicai népirtás tagadását. A nemzetközi közösség leköszönő boszniai főképviselője módosította a bosznia-hercegovinai büntető törvénykönyvet is. A rendelkezés szerint börtönbüntetést kaphat, aki nyilvánosan tagadja a népirtást vagy más, előzőleg már illetékes bíróságok által megerősített háborús bűncselekményt.

Milorad Dodik

Most

10:32

Elkezdődött a IV. Budapesti Demográfiai Csúcs

A magyar kormány tizenkettedik éve a családokért dolgozik, hogy a negyven éve tartó demográfiai lejtmenetet megfordítsa - mondta a magyar családokért felelős tárca nélküli miniszter a IV. Budapesti Demográfiai Csúcsot megnyitó köszöntőjében.

Népszerű

Leégett egy autószerelő műhely Szabadkán

A villámgyorsan a helyszínre érkező tűzoltók már csak a környező épületeket tudták megvédeni a lángoktól. A tűz szerencsére emberi életet nem követelt, azonban a kár tetemes. Az illetékesek szerint nem önhiba, hanem elektromos zárlat okozta a tüzet.