Ugrás a tartalomra

A boszniai Szerb Köztársaság vezetése a legmagasabb rangú kitüntetést ítélte oda Putyinnak

2023.01.08
18:56
Forrás
MTI
Dodik személyesen adja majd át az orosz elnöknek a kitüntetés a következő találkozójuk alkalmával.

A boszniai Szerb Köztársaság Érdemrendje kitüntetést adományozta Vlagyimir Putyin orosz elnöknek Bosznia-Hercegovina többségében szerbek lakta országrészének vezetése. Ez az államalakulat legmagasabb kitüntetése, amelyet a nemzeti ünnep alkalmából ítélték oda.

A dicséretet az orosz elnök "a boszniai Szerb Köztársasági iránt tanúsított hazafias gondviselés és szeretet" miatt érdemelte ki - mondta Milorad Dodik. Szerinte Vlagyimir Putyin személyesen is sokat tett az Oroszország és a szerb köztársaság közötti politikai és baráti kapcsolatok fejlesztése és megerősítése érdekében, ezzel pedig hozzájárult a boszniai országrész fejlődéséhez. Hozzátette: személyesen adja majd át az orosz elnöknek a kitüntetés a következő találkozójuk alkalmával.

A boszniai szerbek nem támogatják az Oroszország elleni szankciókat, és az ukrajnai háború kitörésekor Dodik - akkor még az ország háromtagú elnökségének szerb tagjaként - igyekezett megakadályozni, hogy Bosznia csatlakozzon a büntetőintézkedésekhez.

Vlagyimir Putyin
Dodik
Boszniai Szerb Köztársaság

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.