Ugrás a tartalomra

Bővített elnökségi ülést tartott a VMSZ Nyugdíjas Fóruma

2018.04.21
13:52
2018.04.21
19:34
Forrás
Pannon RTV
A magyarországi választások eredményeit elemezte ma Újvidéken a VMSZ Nyugdíjas Fóruma. A bővített elnökségi ülésen a résztvevők az egyéb aktualitásokat és a jövőbeli terveket is megvitatták.

Az ülésen a tagok kiemelten foglalkoztak a magyarországi választásokat megelőző kampányrendezvényeken való részvétellel, és az azon belüli aktivitásokkal. Barsi Márta, elnök, VMSZ Nyugdíjas Fórum: „Úgy gondolom, hogy sikeres volt. Nagyon sok értékes tapasztalatot gyűjtöttünk be a terepen a terepi munkával kapcsolatosan. Szembesülünk problémákkal is, de általában véve maga az akció sikeres volt.”

Az ülésen mérlegelték a magyarországi Országos Fordító Irodával való együttműködés lehetőségét is.
Nagy Kanász György, szabadkai alelnök, VMSZ Nyugdíjas Fórum: „Ez eredményezhetne egy nyelvi, kulturális és turisztikai együttműködést úgy Magyarországon, mind a környező országokban.”

A bővített elnökségi ülések nagyon hasznosak, ugyanis így sokkal jobban meg tudják szervezni a jövőbeli tevékenységeket.  Kovács Elvira, alelnök, VMSZ: „Ha nem lennének ezek a bővített elnökségi ülések, akkor nem tudna ilyen élő tapasztalatcsere kialakulni közöttük. Tehát egymástól idézőjelben lopkodhatnak el ötleteket is, hogy milyen rendezvényeket, milyen egészségügyi-, vagy akár táplálkozásról szóló előadásokat, bálokat, társalgást lehet szervezni. Mindazt, ami ezt a réteget érinti és érdekli.”

Horváth Tibor, a VMSZ Nyugdíjas Fórum újvidéki szervezetének elnöke beszámolt arról is, hogy a tartományi székvárosban is bővül a tagság. „Mi is dolgozunk itt, mint nyugdíjas fórum. Körülbelül 40 tagja van a fórumunknak. Ide tartozik Tiszakálmánfalva, Piros, Káty, Pétervárad és hamarosan a titelieket is bekapcsoljuk ebbe a szervezetbe.”

A VMSZ Nyugdíjas Fórumának jelenleg több mint 600 tagja van. A fórum kéthavonta szervez bővített elnökségi üléseket. Az Újvidéken megtartott ülést követően a tagok a házigazdák jóvoltából megtekinthették az Európa Kollégiumot is.

VMSZ Nyugdíjas Fórum
Újvidék

Most

13:59, Frissítve: 14:26

Az amerikai nagykövettel tárgyalt dr. Pásztor Bálint

A vajdasági magyarság helyzetéről és lehetőségeiről is szó esett Dr. Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke és Christopher Hill, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete közös megbeszélésén, Szabadkán.

Népszerű