Ugrás a tartalomra

Bővül Vajdaság és a Boszniai Szerb Köztársaság együttműködése

2019-11-28
15:49
2019-11-28
20:11
Forrás
Közlemény
A kapcsolatok fejlesztéséről tárgyalt ma a Tartományi Képviselőház delegációja a Boszniai Szerb Köztársaságban.

A vajdasági küldöttséget Pásztor István vezette. A Banja Luka-i találkozón a Tartományi Képviselőház elnöke kiemelte, hogy Vajdaság és a Boszniai Szerb Köztársaság között kiváló az együttműködés, emellett külön örömmel tölti el a képviselőházak szakszolgálatai közötti sikeres és eredményes kapcsolat. Pásztor hozzátette, hogy a két régió életerős és lehetősségekkel teli. Nedeljko Čubrilović, a Boszniai Szerb Köztársaság Képviselőházának elnöke szintén arról beszélt, hogy a két képviselőház, illetve a Vajdaság és a Boszniai Szerb Köztársaság között jók a kapcsolatok, amit a jövőben tovább kell bővíteni, mint az oktatás, mint az ipar területén.

Željka Cvijanovićtyal is tárgyalt mai boszniai látogatásán Pásztor István. A Tartományi Képviselőház elnöke és a Boszniai Szerb Köztársaság elnöke a két régió közötti további együttműködésről egyeztetett. A felek egyetértettek abban, hogy Vajdaság és a Boszniai Szerb Köztársaság között egyre dinamikusabb kapcsolat működik, amit több egyezmény és infrastrukturális projekt is jól bizonyít.

Boszniai Szerb Köztársaság
Pásztor István
Tartományi Képviselőház
Banja Luka
Nedeljko Čubrilović

Most

18:20

Gazdák, figyelem!

IPARD forrásokkal kapcsolatos rendeletek születtek a szerb kormány ülésén. Jó hír a hízómarha-tenyésztőknek: támogatást kaphatnak.
17:33, Frissítve: 17:44

Indián tábor Csantavéren

Egy idős, csantavéri házaspár alakította ki az indián tábort, benne minden indián kultúrára jellemző kellékkel.

Népszerű

Kigyulladt egy családi ház Szabadkán

Kigyulladt egy ház Szabadkán, a Bodrogvári Ferenc utcában. A családi ház lángokban áll, a tűzoltók és a mentők most értek a helyszínre. A kiérkező két tűzoltókocsival azonnal megkezdték a ház oltását.
Számlák a borítékban

Már most kezdjék el gyűjteni a számlákat!

Harminc autót és tíz belgrádi lakást is lehet nyerni a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjáték újabb körében, amelynek célja, hogy visszaszorítsa a feketegazdaságot Szerbiában.