Ugrás a tartalomra

Bővül Vajdaság és a Boszniai Szerb Köztársaság együttműködése

2019-11-28
15:49
2019-11-28
20:11
Forrás
Közlemény
A kapcsolatok fejlesztéséről tárgyalt ma a Tartományi Képviselőház delegációja a Boszniai Szerb Köztársaságban.

A vajdasági küldöttséget Pásztor István vezette. A Banja Luka-i találkozón a Tartományi Képviselőház elnöke kiemelte, hogy Vajdaság és a Boszniai Szerb Köztársaság között kiváló az együttműködés, emellett külön örömmel tölti el a képviselőházak szakszolgálatai közötti sikeres és eredményes kapcsolat. Pásztor hozzátette, hogy a két régió életerős és lehetősségekkel teli. Nedeljko Čubrilović, a Boszniai Szerb Köztársaság Képviselőházának elnöke szintén arról beszélt, hogy a két képviselőház, illetve a Vajdaság és a Boszniai Szerb Köztársaság között jók a kapcsolatok, amit a jövőben tovább kell bővíteni, mint az oktatás, mint az ipar területén.

Željka Cvijanovićtyal is tárgyalt mai boszniai látogatásán Pásztor István. A Tartományi Képviselőház elnöke és a Boszniai Szerb Köztársaság elnöke a két régió közötti további együttműködésről egyeztetett. A felek egyetértettek abban, hogy Vajdaság és a Boszniai Szerb Köztársaság között egyre dinamikusabb kapcsolat működik, amit több egyezmény és infrastrukturális projekt is jól bizonyít.

Vajdaság
Boszniai Szerb Köztársaság
Pásztor István
Tartományi Képviselőház
Banja Luka
Nedeljko Čubrilović

Most

12:57

Lemondott a szlovén miniszterelnök

Marijan Šarec szlovén miniszterelnök ma rendkívüli sajtótájékoztatón bejelentette lemondását, és új választások kiírását kezdeményezte - közölte a helyi sajtó.

Népszerű

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.