Ugrás a tartalomra

A Brexit lesz a szerdai rendkívüli Európai Uniós csúcsértekezlet fő témája

2019.04.06
00:08
2024.03.19
08:50
Forrás
MTI, Euronews
Az Európai Unió vezetői, tisztségviselői fenntartásokkal fogadták a brit miniszterelnöknek a brexit június 30-ig történő halasztására vonatkozó levelét, amit az Európai Tanács elnökének küldött.

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke rugalmas, akár egy évig tartó halasztást javasol az Egyesült Királyság európai uniós kilépésének határidejére. Amennyiben a bennmaradó huszonhét tagállam támogatja a javaslatot, azt Theresa May brit kormányfő elé fogják tárni a jövő heti rendkívüli EU-csúcson. Ha a britek elfogadják a hosszabbítást, akkor az Egyesült Királyságnak részt kell vennie a május végi európai parlamenti választásokon - mondta egy magas rangú uniós tisztségviselő. 

Brüsszelben egyébként nem változott az az általános nézet, hogy az Egyesült Királyság alighanem megállapodás nélkül hagyja el az uniót.

Brexit
csúcsértekezlet
Theresa May
Donald Tusk
Európai Unió

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.