Ugrás a tartalomra

Brexit - Van előrelépés, de továbbra is mélyek a nézeteltérések

2020.11.04
20:48
Forrás
MTI
A brit tárgyalóküldöttség vezetője szerint sikerült haladást elérni az Egyesült Királyság és az EU jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről szóló tárgyalásokon, de továbbra is mélyek a nézetkülönbségek egyes sarkalatos fontosságú kérdésekben.

A brit tárgyalóküldöttség vezetője szerint sikerült haladást elérni az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerének feltételeiről szóló tárgyalások szerdán befejeződött fordulóján, de továbbra is mélyek a nézetkülönbségek egyes sarkalatos fontosságú kérdésekben.

David Frost a Twitteren szerda este közzétett bejegyzésében közölte, hogy véget értek az EU-val az elmúlt két hétben tartott "intenzív" tárgyalások.

"Van előrelépés, de egyetértek Michel Barnier-val (az Európai Bizottság tárgyalásvezetőjével) abban, hogy bizonyos központi jelentőségű ügyekben változatlanul erősen széttartanak a nézetek" - fogalmazott a brit főtárgyaló.

Frost hangsúlyozta: folytatódik a munka olyan megoldások felkutatására, amelyekkel maradéktalanul tiszteletben tartható az Egyesült Királyság szuverenitása.

Michel Barnier szerda este a Twitteren közölte: az EU erőfeszítései ellenére nagyon súlyos nézetkülönbségek maradtak az egyenlő versenyfeltételek és a halászati szabályozás ügyében.

Barnier közölte azt is, hogy az EU "minden forgatókönyvre felkészült".

Brexit
Michel Barnier
David Frost
Egyesült Királyság
Európai Unió

Most

15:19, Frissítve: 17:11

Az intermodális áruszállításról tanácskoztak Újvidéken

Az intermodális áruszállítás jelenlegi helyzetéről és a fejlesztési lehetőségeiről tanácskoztak Újvidéken. Ennek lényege, hogy az árukat egy rakodási egységként, külön kezelés nélkül, különböző szállítási módokkal juttatják el a kívánt helyre.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.