Ugrás a tartalomra

A Brexitről hétfőn újból szavaznak Londonban

2019.03.30
11:47
2024.03.19
08:45
Forrás
MTI
Lejárt a brit EU-tagság megszűnésének eredeti határideje, az Egyesült Királyság továbbra is az Európai Unió teljes jogú tagja. A londoni alsóház háromszor is elutasította a kilépési megállapodást.

Theresa May brit miniszterelnök kezdeményezte az EU-nál a kilépési határidő meghosszabbítását. Londonnak április 12-éig jeleznie kell a Brexit-folyamat további terveit, és hogy hajlandó-e részt venni a május végén esedékes európai parlamenti választásokon. Ha a határidőig nincs előrelépés a további Brexit-menetrend ügyében, és ha az EU az újabb halasztás fejében ragaszkodik a brit részvételhez az EP-választásokon, ám ezt a brit kormány - jelenlegi álláspontjának megfelelően - elutasítja, akkor április 12-én a brit EU-tagság elvileg megállapodás nélkül megszűnhet.

A Brexitről hétfőn újból szavaznak Londonban. 

Brexit
Egyesült Királyság
Theresa May

Most

14:59

Orbán Viktor Georgia miniszterelnökével tárgyalt

A találkozón a magyar-georgiai politikai együttműködés elmélyítésének lehetőségeit, valamint Georgia EU-integrációs folyamatának állását tekintették át, figyelembe véve a Magyarország uniós elnöksége nyújtotta előrelépési lehetőségeket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.