Ugrás a tartalomra

A brit miniszterelnök váratlanul megint Kijevbe látogatott

2022.08.24
17:20
Forrás
MTI
Boris Johnson brit miniszterelnök előzetes bejelentés nélkül Ukrajna függetlenségének napján ismét Kijevbe látogatott - hozta nyilvánosságra a Jevropejszka Pravda.

A hírportál hozzáfűzte, hogy Johnson már harmadjára látogatott el az ukrán fővárosba az Oroszország által elindított háború február 24-i kezdete óta. "Mindannyiunk számára fontos az, ami most Ukrajnában történik. Ezért vagyok ma Kijevben. Ezért támogatja az Egyesült Királyság továbbra is ukrán barátainkat. Hiszem, hogy Ukrajna meg tudja nyerni és meg is fogja nyerni ezt a háborút" - írta a brit miniszterelnök a Twitteren. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök örömmel üdvözölte Johnsont a függetlenség napján Kijevben. "Boris, köszönjük hazánk megalkuvás nélküli támogatását a teljes körű orosz agresszió első napjaitól, Ukrajna érdekeinek kitartó védelmét a nemzetközi porondon! Szerencsés államunk, hogy ilyen barátja van" - írta az államfő a közösségi oldalakon.

Ukrajna
Nagy-Britannia
Boris Johnson
Volodimir Zelenszkij

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.