Ugrás a tartalomra

Brnabić: Az álhírek a demokrácia modern kihívásai

2018.11.06
17:27
2018.11.06
19:04
Forrás
Szerbiai RTV
Az álhírek és az alternatív tények jelensége nem új keletű a mai világban, mivel az internetnek, az okos telefonoknak és a közösségi hálóknak köszönhetően gyorsan és könnyen terjednek.

Ezt mondta Ana Brnabić a lisszaboni Web-csúcstalálkozón. A szerb miniszterelnök kiemelte, az álhírek a demokrácia modern kihívásai. A találkozón mintegy 70 ezren vesznek részt, igazgatók, technológiai vállalatok alapítói, kormányképviselők, nemzetközi intézmények és a sajtó képviselői beszélgetnek a világra és a társadalomra vonatkozó technológiai hatások különböző aspektusairól. Az álhírek ellen csak úgy lehet felvenni a harcot, ha az oktatásba fektetünk, ezért Szerbia erre törekszik - emelte ki Brnabić.

Lisszaboni látogatása alkalmával Brnabić António Costa portugál miniszterelnökkel is találkozott. A két ország kormányfője egyetértett abban, hogy Szerbia és Portugália között jók a kétoldalú kapcsolatok, de van még mit javítani, főként a gazdasági együttműködés terén.

Ana Brnabić
Lisszabon
Portugália
Web-csúcstalálkozó

Most

19:03, Frissítve: 20:04

Mozgasd meg az agyad!

Mozgasd meg az agyad! mottóval kvízestet szervezett Noszán a helyi Hinga Művelődési Egyesület. Az esemény célja a szórakozás, barátkozás, ügyesség és az általános műveltség fejlesztése volt. Négy- illetve ötfős csapatok versengtek a díjakért.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.