Ugrás a tartalomra
Ana Brnabić a megemlékezésen
Tanjug/ Vlada Srbije/ Slobodan Miiljevic

Brnabić: A béke a legnagyobb erény, azonban a Balkánon igencsak hiányzott a történelem során

2018-10-07
13:13
2018-10-07
17:01
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
Ana Brnabić a második világháború áldozatainak megemlékezésén vett részt Jajinciben.

A kommemoráción a szerb miniszterelnök aláhúzta, a szörnyűségek sohasem ismétlődhetnek meg. A kommemoráción a szerb miniszterelnök aláhúzta, a szörnyűségek sohasem ismétlődhetnek meg. 1944-ben több tízezer embert öltek meg a Belgrádhoz közeli helyszínen.

Koszorúzás

Ana Brnabić, miniszterelnök, Szerbia: „A Jajinciben történtek soha nem ismétlődhetnek meg. A béke a legnagyobb érték, azonban a történelem folyamán ez hiányzott a legjobban a Balkánról. Szerbia manapság három lépéssel a szomszédai előtt jár a konfliktusok kezelésében. Tárgyalással a régió országaival, az Európai Unióval és a legfontosabb világhatalmakkal, kitartással, toleranciával, türelemmel és elkötelezett ténykedéssel nemzetközileg széles körben elismert helyet szereztünk országunknak. Barátságokat kötöttünk ott, ahol ritkán voltak és ahol a legkevésbé várták, és talán ez Szerbia legnagyobb lépése az elmúlt harminc évben. Ennek a hatása a nemzetgazdasági növekedésben is látható.”

Ana Brnabić
szerb miniszterelnök
Jajinci
megemlékezés

Most

Népszerű

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán

Négy gépkocsi ütközött össze Szabadkán, az Egészségügyi Középiskolánál a Belgrádi úton, ma kora délután. Egy személy könnyebb sérüléseket szenvedett, írja a subotica.com hírportál.