Ugrás a tartalomra

Brnabić: A béke a legnagyobb erény, azonban a Balkánon igencsak hiányzott a történelem során

2018.10.07
13:13
2024.03.19
08:33
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
Ana Brnabić a második világháború áldozatainak megemlékezésén vett részt Jajinciben.

A kommemoráción a szerb miniszterelnök aláhúzta, a szörnyűségek sohasem ismétlődhetnek meg. A kommemoráción a szerb miniszterelnök aláhúzta, a szörnyűségek sohasem ismétlődhetnek meg. 1944-ben több tízezer embert öltek meg a Belgrádhoz közeli helyszínen.

Ana Brnabić, miniszterelnök, Szerbia: „A Jajinciben történtek soha nem ismétlődhetnek meg. A béke a legnagyobb érték, azonban a történelem folyamán ez hiányzott a legjobban a Balkánról. Szerbia manapság három lépéssel a szomszédai előtt jár a konfliktusok kezelésében. Tárgyalással a régió országaival, az Európai Unióval és a legfontosabb világhatalmakkal, kitartással, toleranciával, türelemmel és elkötelezett ténykedéssel nemzetközileg széles körben elismert helyet szereztünk országunknak. Barátságokat kötöttünk ott, ahol ritkán voltak és ahol a legkevésbé várták, és talán ez Szerbia legnagyobb lépése az elmúlt harminc évben. Ennek a hatása a nemzetgazdasági növekedésben is látható.”

Ana Brnabić
szerb miniszterelnök
Jajinci
megemlékezés

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.