Ugrás a tartalomra

Brnabić és Várhelyi a jogállamiságról, a média reformjáról is tárgyalt

2023.02.28
17:13
Forrás
Szerbiai RTV
Energetikai együttműködés, migránshelyzet, a jogállamiság, az igazságszolgáltatás és a média reformja is téma volt Ana Brnabić, szerb miniszterelnök és Várhelyi Olivér, uniós bővítési biztos találkozóján.

Brnabić kiemelte, a szerb kormány a közelmúltban elfogadta az elektronikus hírközlésről szóló törvénytervezetet, a prioritás pedig a közérdekű tájékoztatásról és médiáról szóló törvény meghozatala. Hozzátette: nagyon fontos a médiastratégia maradéktalan megvalósításának folytatása is. Várhelyi rámutatott az uniós irányelvekkel való harmonizáció fontosságára ezen a területen. Az energetikai helyzet kapcsán Brnabić elmondta, 2023 végére befejeződik a Bulgáriát Szerbiával összekötő gázhálózat kiépítése, és az ország számára rendkívül fontos az EU pénzügyi támogatása az ágazat átalakításához. Várhelyi méltatta azt, ahogyan Szerbia kezeli a migrációs válságot, és hozzátette, az EU kész segíteni a probléma további megoldásában.

Ana Brnabić
Várhelyi Olivér
Belgrád

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.