Ugrás a tartalomra

Brnabić: Fontos a regionális együttműködés

2021.07.02
23:04
2021.07.02
23:13
Forrás
Szerbiai RTV
A régiónak továbbra is az Európai Uniós tagságra kell törekednie, de a regionális együttműködés egyaránt fontos, mert az javíthat a polgárok életszínvonalán – jelentette ki Ana Brnabić az Ohridban megtartott Prespa fórumon.

Szerbia miniszterelnöke elmondta, hogy amikor a repülője földet ért, üzenetet kapott arról, hogy többé nincsenek roaming költségek. Kiemelte, hogy az ilyen konkrét dolgokból lesz előnyük a polgároknak.

A találkozón Borut Pahor, az EU soros elnökségét betöltő Szlovénia elnöke elmondta, hogy az Európai Unió számára a nyugat-balkáni bővítés elsőrendű geopolitikai kérdés. Kiemelte, hogy a régió országainak fel kell gyorsítaniuk a reformok végrehajtását. A lassú bővítési folyamat következtében erősödik a nacionalizmus a régió országaiban, valamint más országok is befolyást szereznek ezekben az országokban – fejtette ki a szlovén elnök.

Ana Brnabić
Borut Pahor

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.