Ugrás a tartalomra

Brnabić: Gyökeres változásokra van szükség az igazságügy és a korrupcióellenes harc terén

2021.01.21
17:03
2021.01.21
17:08
Forrás
Közlemény
A Kvinta-országok nagyköveteivel és az Európai Unió küldöttségvezetőjével tárgyalt Ana Brnabić szerb kormányfő az ország eurointegrációs útján megvalósított és tervben lévő reformjairól.

Brnabić hangsúlyozta, a kormány továbbra is a jogállamiság területén szükséges reformokra összpontosít, valamint, hogy az ország kulcsfontosságú külpolitikai célja az, hogy az EU teljes jogú tagjává váljon.

Eltökéltségének adott hangot annak kapcsán, hogy gyökeres változások történjenek az igazságügy, a korrupcióellenes harc, a független intézményrendszer és a szabad média területén.

A Kvinta-országok nagykövetei pozitívan értékelték az eddig elvégzett munkát és bátorító lépésnek tartották a bevezetett reformokat, ami az ország csatlakozási folyamatainak gyorsulásához vezethet.

Ana Brnabić
Kvinta
EU
Európai Unió
Szerbia

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.