Ugrás a tartalomra
TANJUG/NIKOLA ANÐIC/bs

Brnabić: Gyökeres változásokra van szükség az igazságügy és a korrupcióellenes harc terén

2021-01-21
17:03
2021-01-21
17:08
Forrás
Közlemény
A Kvinta-országok nagyköveteivel és az Európai Unió küldöttségvezetőjével tárgyalt Ana Brnabić szerb kormányfő az ország eurointegrációs útján megvalósított és tervben lévő reformjairól.

Brnabić hangsúlyozta, a kormány továbbra is a jogállamiság területén szükséges reformokra összpontosít, valamint, hogy az ország kulcsfontosságú külpolitikai célja az, hogy az EU teljes jogú tagjává váljon.

Eltökéltségének adott hangot annak kapcsán, hogy gyökeres változások történjenek az igazságügy, a korrupcióellenes harc, a független intézményrendszer és a szabad média területén.

A Kvinta-országok nagykövetei pozitívan értékelték az eddig elvégzett munkát és bátorító lépésnek tartották a bevezetett reformokat, ami az ország csatlakozási folyamatainak gyorsulásához vezethet.

Ana Brnabić
Kvinta
EU
Európai Unió
Szerbia

Most

Népszerű

Orosz bolt nyílt Szabadkán

Az átadót követően azonnal birtokukba vehették a vásárlók az üzletet. Az orosz tulajdonban lévő Svetoforban többnyire tisztálkodási szerek, élelmiszer és konyhai eszközök kaphatók.

Halálos közúti baleset Topolyánál

A szerencsétlenség szerda este fél nyolckor történt Topolya bejáratánál, egy kombi hátulról egy kapcsolható eszközt húzó traktornak ütközött.

Üresen állnak a zentai árupiac standjai

Kedd óta üresek a zentai árupiac asztalai. Az árusítók beszüntették a munkát. Ennek több oka is van. Az ügyben megszólalt a piacot üzemeltető vállalat igazgatója is.

Megtalálták az eltűnt niši fiú holttestét

A rendőrség nem adott hivatalos közleményt a halott személyét illetően, viszont a Szerbiai RTV azt írja, Jovan Veselinović anyja megerősítette, hogy az eltűnt fiára találtak rá.