Ugrás a tartalomra

Brnabić hevesen reagált az ellenzéki kommentárokra

2023.05.25
14:48
2023.05.25
16:07
Forrás
Pannon RTV
A Szerbiai Parlament képviselői az ország biztonsági helyzetéről vitáznak

A Szerbiai Parlament képviselői továbbra is az ország biztonsági helyzetéről vitáznak, a parlamenti ülésen szó van a május elejei tömegmészárlásokról, a fegyverleadási amnesztiáról, a holnapi és a holnaputáni tüntetésekről, de a szerbiai társadalom általános helyzetéről is. Az ülésen ma is részt vett Ana Brnabić miniszterelnök, aki az ellenzéki kommentárokra hevesen reagálva leszögezte: a mészárlások áldozatait és hozzátartozóit ki kell hagyni a vitából, nem szabad átpolitizálni a kialakult helyzetet.

Ana Brnabić, miniszterelnök, Szerbia: „Sajnálom, hogy a mai napot is így kezdtük. Ez nem emberhez méltó, tényleg nem emberhez méltó. Még egyszer arra kérem Önöket, ne csinálják ezt! Ne politizáljuk át a tragédiát! Ne beszéljenek hazugságokat! Ne játsszanak emberéletekkel, ne játsszanak azoknak a családoknak az érzelmeivel! Kérem, ne tegyék. Hogy mondhatnak egyáltalán olyat, hogy ne keressünk kiskapukat a törvényben, hogy a bűnösöknek ne kelljen felelniük! Ki keres kiskapukat? Aleksandar Vučić köztársasági elnök maga mondta, hogy nem látják meg többé a napfényt, amire mások rögtön ugrottak, hogy hogy lehet ilyet mondani, nekik is vannak emberi jogaik.”

Ana Brnabić
szerbiai parlament

Most

19:23, Frissítve: 20:48

Egyre több alkoholt fogyasztanak a kiskorúak

Minden második szerbiai kiskorú átlagosan 13 éves korában próbálja ki először alkoholt, minden tizedik pedig havonta legalább egyszer iszik - ez derül ki a Batut Közegészségügyi Intézet adataiból.

Népszerű