Ugrás a tartalomra

Brnabić kérésére az államfő későbbre halasztja a választásokat

2019.12.14
14:44
2024.03.19
08:50
Forrás
Szerbiai RTV
Ana Brnabić szerb kormányfő személyesen kérte arra Aleksandar Vučić köztársasági elnököt, hogy az Alkotmánnyal összhangban a lehető legkésőbb tartsák meg jövőre a parlamenti választást Szerbiában.

Erről maga a szerb miniszterelnök beszélt mai sajtótájékoztatóján. Hozzátette, az államfő ellene volt az ötletnek, azonban mivel csapatként dolgoznak együtt, elfogadta a kérést annak ellenére, hogy a Szerb Haladó Pártnak jobb lett volna, hogy korábban járuljanak az urnák elé a polgárok.

A kormánypártok és az ellenzék egy részének tárgyalásairól is szólt Brnabić. Azt mondta, az Európai Unió közvetítésével megszervezett tárgyalássorozat hasznos volt, ugyanis a nemzetközi szervezetek, valamint az ellenzék részéről érkező kérések 70 százaléka teljesült. Több törvényt módosítottak annak érdekében, hogy javuljon a választások lebonyolításának feltételrendszere az országban - szögezte le Brnabić.

választás
Ana Brnabić
Aleksandar Vučić

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.