Ugrás a tartalomra
Tanjug/Milica Nikolic

Brnabić kérésére az államfő későbbre halasztja a választásokat

2019-12-14
14:44
2019-12-14
14:54
Forrás
Szerbiai RTV
Ana Brnabić szerb kormányfő személyesen kérte arra Aleksandar Vučić köztársasági elnököt, hogy az Alkotmánnyal összhangban a lehető legkésőbb tartsák meg jövőre a parlamenti választást Szerbiában.

Erről maga a szerb miniszterelnök beszélt mai sajtótájékoztatóján. Hozzátette, az államfő ellene volt az ötletnek, azonban mivel csapatként dolgoznak együtt, elfogadta a kérést annak ellenére, hogy a Szerb Haladó Pártnak jobb lett volna, hogy korábban járuljanak az urnák elé a polgárok.

A kormánypártok és az ellenzék egy részének tárgyalásairól is szólt Brnabić. Azt mondta, az Európai Unió közvetítésével megszervezett tárgyalássorozat hasznos volt, ugyanis a nemzetközi szervezetek, valamint az ellenzék részéről érkező kérések 70 százaléka teljesült. Több törvényt módosítottak annak érdekében, hogy javuljon a választások lebonyolításának feltételrendszere az országban - szögezte le Brnabić.

Ana Brnabić
Aleksandar Vučić
választás

Most

18:51, Frissítve: 18:56

Felkészülési mérkőzést játszott a TSC

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a tavaszi folytatásra a topolyai TSC labdarúgó csapata. Szabó Zoltán együttese a szomszédos, szabadkai Spartacus együttesével 1:1-es döntetlent játszott.

Népszerű

Leégett egy szabadkai autószerelő műhely

Tűz ütött ki ma délelőtt egy autószerelő műhelyben Szabadkán. A Koszovó utcában lévő autószervizben jelentős anyagi kár keletkezett, sérültről azonban nem szólnak a hírek.