Ugrás a tartalomra
Tanjug/Milica Nikolic

Brnabić kérésére az államfő későbbre halasztja a választásokat

2019-12-14
14:44
2020-03-29
21:25
Forrás
Szerbiai RTV
Ana Brnabić szerb kormányfő személyesen kérte arra Aleksandar Vučić köztársasági elnököt, hogy az Alkotmánnyal összhangban a lehető legkésőbb tartsák meg jövőre a parlamenti választást Szerbiában.

Erről maga a szerb miniszterelnök beszélt mai sajtótájékoztatóján. Hozzátette, az államfő ellene volt az ötletnek, azonban mivel csapatként dolgoznak együtt, elfogadta a kérést annak ellenére, hogy a Szerb Haladó Pártnak jobb lett volna, hogy korábban járuljanak az urnák elé a polgárok.

A kormánypártok és az ellenzék egy részének tárgyalásairól is szólt Brnabić. Azt mondta, az Európai Unió közvetítésével megszervezett tárgyalássorozat hasznos volt, ugyanis a nemzetközi szervezetek, valamint az ellenzék részéről érkező kérések 70 százaléka teljesült. Több törvényt módosítottak annak érdekében, hogy javuljon a választások lebonyolításának feltételrendszere az országban - szögezte le Brnabić.

választás
Ana Brnabić
Aleksandar Vučić

Most

17:07, Frissítve: 18:02

Lassítson az Y-ágon!

Megoldódni látszik a mezőgazdasági termelők gondja, akik az Y-elágazás miatt csak kerülővel tudták megközelíteni földjeiket.
16:29, Frissítve: 19:04

Adj vért!

Több helyszínen is önkéntes véradási akciót szervez áprilisban a magyarkanizsai Vöröskereszt.

Népszerű

Ezek a koronavírus tünetei

A Covid-19 koronavírus-fertőzés tünetei kezdetben emlékeztetnek a megfázásra. Ezek a hőemelkedés, torokfájás, tüsszögés, köhögés és nehéz légzés, gyengeség.