Ugrás a tartalomra

Brnabić: Kifizetődött a digitalizáció

2021.04.07
19:18
2021.04.07
19:23
Forrás
Szerbiai RTV
A koronavírus-járvány megmutatta, hogy kifizetődtek a befektetések a digitalizációba, mondta Ana Brnabić.

A szerb kormányfő a Világgazdasági Fórum által szervezett Globális technológiai menedzsment online csúcstalálkozón elmondta, hogy Szerbia mindössze négy évvel ezelőtt kezdett befektetni a digitalizációba, ennek ellenére jó eredményeket ért el. Brnabić kiemelte, hogy Szerbia prioritásai között szerepel a digitalizáció, elsősorban az oktatásé, ezért nagy sebességű internetkapcsolatot vezetnek be minden tanterembe, a kódolást és a programozást pedig kötelező tantárggyá kívánja tenni. 

Ana Brnabić
digitalizáció
oktatás
Szerbia
internet

Kapcsolódó tartalmak

Most

19:29, Frissítve: 20:24

Rekordturizmus

Az a 2 millió 100 ezer turista, aki az elmúlt évben Szerbiába látogatott egy érdekes és elsősorban biztonságos országba érkezett - mondta Belgrádban Aleksandar Vučić.
19:01, Frissítve: 20:04

Dragan Đilas Szabadkán ünnepelt

Elégedett a Szerbia az erőszak ellen tömörülés december 17-i választási eredményeivel Dragan Đilas. A Szabadság és Igazságosság Pártja elnöke a szabadkai városi szervezet harmadik születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vett részt.
18:11, Frissítve: 06:56

Aranytollakkal ékeskedhetnek

Aranytoll kitüntetéssel díjaztak újságírókat a Vajdasági Televízió új épületében. A 2021-es és '22-es év legjobbjai vehették át a plaketteket.

Népszerű

Alapos metszés, bőséges termés

Bőséges szőlőtermésre a tőkét a radikális metszés serkenti. A szőlőtőkék szeretik ezt az ösztönzést, kiváltképp ha a növényt indáitól a gazda február végén vagy március elején szabadítja meg.

Hosszú hétvége, hosszú sorok

Továbbra is sokan utaznak Magyarország irányába Szerbiából a hosszú hétvége alatt. Stábunk a délelőtti órákban járta körbe a határátkelőket.