Ugrás a tartalomra
TANJUG/SAVA RADOVANOVIC/bg

Brnabić: Kifizetődött a digitalizáció

2021.04.07
19:18
2021.04.07
19:23
Forrás
Szerbiai RTV
A koronavírus-járvány megmutatta, hogy kifizetődtek a befektetések a digitalizációba, mondta Ana Brnabić.

A szerb kormányfő a Világgazdasági Fórum által szervezett Globális technológiai menedzsment online csúcstalálkozón elmondta, hogy Szerbia mindössze négy évvel ezelőtt kezdett befektetni a digitalizációba, ennek ellenére jó eredményeket ért el. Brnabić kiemelte, hogy Szerbia prioritásai között szerepel a digitalizáció, elsősorban az oktatásé, ezért nagy sebességű internetkapcsolatot vezetnek be minden tanterembe, a kódolást és a programozást pedig kötelező tantárggyá kívánja tenni. 

Ana Brnabić
digitalizáció
oktatás
Szerbia
internet

Most

19:13, Frissítve: 19:40

A szabadkai kisipar története

Bemutatták Dragutin Miljković: A szabadkai kisipar története című könyvét ma Palicson. Az esemény a Könyvtár a szabadban elnevezésű programsorozat folytatása volt.
18:09, Frissítve: 19:23

Fák százait ültették el Topolyán

Faültetési akciót tartottak ma Topolyán. Mintegy 290 facsemetét ültettek el a helyi piactér környékén, illetve a tűzoltóság udvarában. Az eseményt az önkormányzat, a Caritas és az Arcus Környezetvédő Egyesület szervezte.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!