Ugrás a tartalomra
Tanjug/Slobodan Miljevic

Brnabić: A kisajátításról szóló törvény mellett állok

2021.12.04
17:25
2021.12.04
17:43
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
A szerb miniszterelnök szerint a törvény fontos, ezért azt javasolja, hogy a szerb elnök írja azt alá.

A kisajátításról szóló törvény mellett állok - hangsúlyozta Ana Brnabić. A szerb kormányfő elmondta, lehetősége volt a közvéleménynek betekinteni a tervezetbe, ezt többen megtették, van, amit elfogadtak belőle, de van amit nem - tette hozzá. A miniszterelnök szerint a törvény fontos, ezért azt javasolja, hogy a szerb elnök írja azt alá. Hozzátette, a kisajátítási törvény infrastrukturális projektekkel függ össze.

Mindenkinek joga van kinyilvánítani véleményét, még akkor is, ha az helytelen - ezt nyilatkozta a szerb közmédiának Branislav Nedimović mezőgazdasági miniszter, utalva a kisajátítási törvény módosításával kapcsolatos tiltakozásokra. Szavai szerint a kisajátítási törvény elfogadására azért volt szükség, hogy felgyorsulhasson több esetben az infrastruktúra fejlesztése, például autópályák, vízvezetékek építésekor gördülékenyebb legyen a folyamat.

A módosításnak Nedimović szerint semmi köze sincs a Rio Tinto nevű vállalathoz. Mint mondta, hihetetlen, hogy ezt egyesek összefüggésbe hozzák a Rio Tintoval.

Azt is leszögezte, hogy szerinte Szerbia jogállam, mindenkinek joga van a szólásszabadsághoz addig, amíg nem veszélyezteti mások épségét.

Branislav Nedimović
szólásszabadság
tüntetés

Most

22:34

Európában sokan szeretnének űrhajósok lenni

Csaknem 23 600-an jelentkeztek űrhajósnak az Európai Űrügynökség (ESA) felhívására, közülük 1391 jelentkező jutott át az első pályázati fordulón - közölte a párizsi központú nemzetközi kormányközi szervezet.
21:12

Sok a temetés, gond van a koporsóellátással

Nőtt a kereslet és csökkent az ellátás üteme – sok mindenre igaz ez az elmúlt időszakban, és így van ez a temetkezéseknél is. Vajdaságban a temetkezési vállalkozásoknak jóval előre kell tervezniük, nehogy koporsó nélkül maradjanak.
19:46, Frissítve: 19:56

Kézilabda Eb: Nem sikerült a továbbjutás

Igazi parázs mérkőzést játszott a magyar és az izlandi kézilabda válogatott. Az Európa-bajnokság csoportkörének utolsó fordulójában Magyarország legjobbjai egy góllal (30:31) kikaptak északi ellenfelüktől.

Népszerű

Egész pontosan kik igényelhetik a 100 eurót?

A 100 eurós támogatásra jogosult legfiatalabb polgárok azok, akik 2022. január 13-án, vagyis ma töltik be a 16. életévüket, a legidősebbek pedig azok, akik január 14-én töltik be a 30. életévüket.

Kombinált oktatás hétfőtől?

Hétfőn visszatérnek az iskolapadba a vajdasági általános iskolások – így határozott a járványhelyzetet követő tanügyi csapat.