Ugrás a tartalomra

Brnabić: A kisajátításról szóló törvény mellett állok

2021.12.04
17:25
2021.12.04
17:43
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
A szerb miniszterelnök szerint a törvény fontos, ezért azt javasolja, hogy a szerb elnök írja azt alá.

A kisajátításról szóló törvény mellett állok - hangsúlyozta Ana Brnabić. A szerb kormányfő elmondta, lehetősége volt a közvéleménynek betekinteni a tervezetbe, ezt többen megtették, van, amit elfogadtak belőle, de van amit nem - tette hozzá. A miniszterelnök szerint a törvény fontos, ezért azt javasolja, hogy a szerb elnök írja azt alá. Hozzátette, a kisajátítási törvény infrastrukturális projektekkel függ össze.

Mindenkinek joga van kinyilvánítani véleményét, még akkor is, ha az helytelen - ezt nyilatkozta a szerb közmédiának Branislav Nedimović mezőgazdasági miniszter, utalva a kisajátítási törvény módosításával kapcsolatos tiltakozásokra. Szavai szerint a kisajátítási törvény elfogadására azért volt szükség, hogy felgyorsulhasson több esetben az infrastruktúra fejlesztése, például autópályák, vízvezetékek építésekor gördülékenyebb legyen a folyamat.

A módosításnak Nedimović szerint semmi köze sincs a Rio Tinto nevű vállalathoz. Mint mondta, hihetetlen, hogy ezt egyesek összefüggésbe hozzák a Rio Tintoval.

Azt is leszögezte, hogy szerinte Szerbia jogállam, mindenkinek joga van a szólásszabadsághoz addig, amíg nem veszélyezteti mások épségét.

Branislav Nedimović
szólásszabadság
tüntetés

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.