Ugrás a tartalomra
FoNet

Brnabić: A kormány minden tagjának a közös álláspontot kell képviselnie

2019.07.27
16:24
2019.07.27
16:29
Forrás
Szerbiai RTV
A miniszterelnök Nenad Popović, a Szerb Néppárt elnöke, innovációért felelős tárca nélküli miniszter kijelentésére reagált.

A Brüsszeli Egyezmény halott, az európai integráció pedig megszűnt létezni - jelentette ki Nenad Popović, a Szerb Néppárt elnöke, innovációért felelős tárca nélküli miniszter. A kijelentésre nem sokkal később reagált Ana Brnabić szerb miniszterelnök is. Mint mondta, a kormánytag kijelentése szöges ellentéte annak, amit a szerb kormány egyébként képvisel. Hozzátette, Popovićnak nem tartozik a hatáskörébe a Brüsszeli Egyezmény, továbbá az európai integráció sem. Leszögezte, saját pártjának elnökeként bármit mondhat, de a szerb kormány nevében semmiképpen sem. Brnabić hozzátette, minden kormánytagnak egy közös, megegyezésen alapuló politikai álláspontot kell képviselnie. Aki pedig ezt nem tartja tiszteletben, az szabadon távozhat - mondta a szerb kormányfő.

Ana Brnabić
kormány
közös álláspont
Nenad Popović
európai integráció
Brüsszeli Egyezmény
reagálás

Most

Népszerű

Rossz hír a földművesek számára

Folytatódik a meleg időjárás térségünkben, holnaptól egészen péntekig már nem kell számítani csapadékra - olvasható a Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet előrejelzésében.