Ugrás a tartalomra
Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljevic

Brnabić: A környezetvédelmi tüntetés valójában egy jó jel

2021.04.11
22:10
2021.04.11
22:57
Forrás
Pink.rs
A szerb kormányfő a Pink TV vendégeként kiemelte, az ökológiát prioritásként kezelik, de a jelenlegi helyzet miatt tartott a demonstrációtól.

Ha az állampolgárok környezetvédelemmel foglalkoznak, akkor ez azt jelzi, hogy Aleksandar Vučić politikája jó - fogalmazott Ana Brnabić. A szerb kormányfő a hétvégi ökológiai tüntetés kapcsán azt mondta: amikor a lakosok állandó munkaviszonnyal rendelkeznek, biztos a fizetésük, érkezik a nyugdíj, ilyenkor más gondok kerülnek a felszínre, amilyen az ökológia is. Szerbia most más ország, mint 15-20 évvel ezelőtt - emelte ki a miniszterelnök. Az év végéig 27 vízfeldolgozó üzem építése kezdődik meg az országban. A környezetvédelem egyike a szerb kormány prioritásainak - mondta.

Brnabić hozzátette, tartott a tüntetéstől, mert a járványügyi helyzet kezd stabilizálódni. Nem lehetett volna egy kicsit várni vele - tette fel a kérdést a kormányfő.

Ana Brnabić
tüntetés
környezetvédelem

Most

07:52, Frissítve: 10:36

Ismét fellángolhat a gázai-izraeli harc

zrael a Gázai övezetből útnak indított gyújtóléggömbökre válaszul ismét légitámadásokat hajtott végre a Hamász létesítményei ellen – tudatta csütörtök éjjel az izraeli hadsereg.

Népszerű

Mától érvényesek az enyhítések Szerbiában

A járványhelyzet javulásával a köztársasági válságstáb hétfőn döntött a járványügyi intézkedések enyhítéséről, azonban ezt a kormánynak is el kellett fogadnia. Az új szabályok mától léptek hatályba.

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.