Ugrás a tartalomra

Brnabić: A koszovói vezetéssel nem lehet tárgyalni

2019.06.05
08:40
Forrás
Szerbiai RTV
Nem kérek elnézést, amiért a koszovói tárgyalófeleket erdőlakóknak neveztem – jelentette ki Ana Brnabić a szerb közmédia Upitnik című műsorában.

Szerbia miniszterelnöke hozzátette, nem szeretett volna egy helyiségben tartózkodni Haradinajjal, azonban meg kellett tennie a béke és a stabilitás érdekében. Bebizonyosodott, hogy a koszovói vezetéssel nem lehet tárgyalni – emelte ki Brnabić. Szerbia kormányfője hozzátette: „Nem tudom hogyan nevezhetném ezeket az embereket, hogy mindenki megérthesse kivel van dolgunk. Nagyon nehéz, egyszerűen lehetetlen velük tárgyalni. Azt mondják, hogy amennyiben Szerbia nem ismeri el Koszovó függetlenségét, akkor újra az erdőbe vonulnak.” Brnabić kiemelte, hogy a pristinai vezetést legtalálóbban katonáknak nevezhetné, ha nem terrorista csapatok tagjai lettek volna. A szerb kormányfő arról is beszélt, hogy haragszik az Európai Unióra és az Amerikai Egyesült Államokra, mert arra kényszerítik, hogy bűnözőkkel üljön tárgyalóasztalhoz. A júliusban esedékes párizsi megbeszéléssel kapcsolatban Ana Brnabić elmondta: „A szerb delegáció ott lesz a tárgyaláson, hogy csökkentse a feszültséget és teret adjon a párbeszéd folytatásának.

Ana Brnabić

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.

Lovaggá avatták a Pannon RTV újságíróját

A Szent György Lovagrend lovagjává avatták Szabó-Hangya Terézt, a Pannon RTV nyugalmazott újságíróját és Dolinszki Áron evangélikus lelkészt Visegrádon. Az eseményre Székelyföldről, Németországból és Skandináviából is érkeztek résztvevők.