Ugrás a tartalomra

Brnabić: Magyarország Szerbia harmadik legfontosabb gazdasági partnere

2021.07.05
18:03
2021.07.05
18:11
Forrás
Közlemény
A kétoldalú kapcsolatok, különösen politikai szempontból, történelmi csúcson vannak, gazdasági téren pedig Magyarország Szerbia harmadik legfontosabb partnere - áll Ana Brnabić közleményében, aki ma Kövér Lászlóval egyeztetett.

A szerb kormányfő megköszönte Magyarország erőteljes és folyamatos támogatását az európai integráció folyamatában, és Magyarország kitartását az Unió bővítésének támogatása kapcsán. Szerbia miniszterelnöke hozzátette, a regionális kapcsolatok rendkívül fontosak, ebben az összefüggésben a visegrádi négyek példáját hozta fel. Ana Brnabić szerint jó a két ország együttműködése az infrastrukturális projektek terén is, külön kiemelve a Belgrád-Budapest vasút rekonstrukcióját, és a Szeged-Szabadka-Baja vasútvonal korszerűsítését.

A magyar Országgyűlés elnöke szerint a két ország közötti baráti kapcsolatok jelentős mértékben hozzájárultak a Szerbiában élő magyar, és a magyarországi szerb közösség érdekérvényesítéséhez. Kövér László megerősítette azt is, hogy a szerb és a magyar kormány közös ülése, amelyre a tervek szerint szeptemberben kerülhet sor, tovább mélyítheti a kapcsolatokat. Magyarország Szerbiát a legfontosabb gazdasági partnerének tekinti a Balkánon - állapította meg Kövér László.

Ana Brnabić
Kövér László
Szerbia
gazdaság

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.