Ugrás a tartalomra

Brnabić: Mali marad a kormányban

2019.11.25
08:30
Forrás
Szerbiai RTV
Siniša Mali továbbra is a szerb kormány tagja marad - jelentette be Ana Brnabić szerb kormányfő. Hozzátette, a Belgrádi Egyetem etikai bizottsága politikai döntést hozott.

Négyszer bírálták felül a Szervezéstudományi Kar, illetve két alkalommal a körzeti szakmai bizottság döntését. Siniša Mali pénzügyminiszter az előző döntésre egy háromezer oldalas fellebbezést nyújtott be, mutatott rá Brnabić, és hozzátette, az etikai bizottság november 21-én legfeljebb csak halasztást kérhetett volna a döntés meghozatalára, mert a fellebbezés annyira terjedelmes, hogy azt ilyen rövid idő alatt nem volt lehetséges megvitatni, de politikai nyomásra mégis meghozta a döntést. A Belgrádi Egyetem professzionális etikával foglalkozó bizottsága megállapította, hogy Siniša Mali megszegte az akadémiai szabályokat, doktori disszertációja pedig megsértette az etikai normákat. A bizottság azt ajánlotta az egyetem Szenátusának, hogy semmisítsék meg a doktori disszertációt. A pénzügyminiszter doktori értekezését először öt éve kérdőjelezték meg, akkor vádolták meg Malit egyetemi tanárok azzal, hogy munkájának egy része plágium.

Ana Brnabić
Siniša Mali
plágium

Most

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.