Ugrás a tartalomra

Brnabić: Nem hunyunk szemet az intézkedések megszegése felett

2020.09.01
12:24
2020.09.01
16:51
Forrás
Szerbiai RTV
Ana Brnabić ma gratulált a diákoknak és szüleiknek a tanév kezdetéhez. Rámutatott, az elkövetkező két hétben az állami szervek nem tolerálják majd az elrendelt előírások megsértését.

A szerb miniszterelnök elmondta, a szülők és diákok csak négy százaléka választotta az online oktatást, a többiek az iskolákban történő tanulás mellett döntöttek. A kormányfő hozzátette, a Batut Közegészségügyi Intézet létrehozott egy stábot, amely figyelemmel kíséri a járványhelyzet alakulását az iskolákban. 

„Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek a nagy bizalomért, mert ezek a számok azt mutatják, hogy a szülők és a diákok 96 vagy valamivel több mint 96 százaléka döntött úgy, hogy iskolába indul, és megfogadja a válságstáb tanácsát. Ez nagy kihívás számunkra, minden további nélkül. Azt gondolom, hogy az a legfontosabb ebben a pillanatban, hogy a gyerekek elinduljanak az iskolába. Azt gondolom, hogy sokkal rosszabb lenne, hogy a kihívás elfogadása és a vele való szembesülés helyett nem mennének iskolába, vagy online formában zajlana az oktatás. Ez főként az elsősökre és az általános iskolák alsósaira vonatkozik. Tehát valóban fontos, pszichológiailag fontos, hogy a legfiatalabb diákok iskolába induljanak.„

Ana Brnabić
előírás
intézkedés
megszeg
megsért
iskolakezdés
tanév
online
oktatás

Most

11:07

Semmelweis filmbemutató Palicson

A VMSZ és a Vándormozi most a Semmelweis-filmet hozza Palicsra - közölte közösségi oldalán dr. Pásztor Bálint. A vajdasági díszbemutatót május 8-án tartják a Palicsi Vigadóban 19:30-tól.
21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.