Ugrás a tartalomra
TANJUG/ SZERBIA KORMÁNYA/ SLOBODAN MILJEVIĆ/ bs

Brnabić: Nem látta a Friedrich Ebert Alapítvány által készített Szerb Községek Közösségének alapszabály-tervezetét

2023.01.31
19:17
2023.01.31
19:32
Forrás
Szerbiai RTV
Ana Brnabić szerb kormányfő kijelentette, hogy nem látta a Friedrich Ebert Alapítvány által készített koszovói Szerb Községek Közösségének alapszabály-tervezetét, de mint mondta, nem érti, miért foglalkoznak ők ezzel.

A szerb miniszterelnök a požegai látogatása során tartott sajtótájékoztatón kijelentette, hogy a Szerb Községek Közösségével kapcsolatban pontosan ismertek a hatáskörök, nevezetesen, hogy a brüsszeli megállapodásnak, nem pedig a koszovói alkotmánynak megfelelően kell megalakítani, a 2013-as és 2015-ös évben kötött megállapodásokkal összhangban. A szerb kormányfő elmondta, az egyik megbeszélésen egyértelműen elhangzott, hogy az USA január és február folyamán a Szerb Községek Közösségének létrehozásán fog dolgozni. Megköszönte a Friedrich Ebert Alapítvány segítségét, támogatását, hozzátette, reméli, hogy a segítség jó szándékú.

Ana Brnabić
Friedrich Ebert Alapítvány
Szerb Községek Közössége

Most

21:20, Frissítve: 21:25

Bántalmazta lányát egy nő Pancsován

A dél-bánáti városban letartóztattak egy 32 éves nőt, mert a gyanú szerint erőszakosan bánt lányával, sértegette, gúnyolta, szidta, kezeit a babaetetőhöz kötözte és kidobta a teraszra.
19:59, Frissítve: 20:08

Vízválság

Az évtized végére 40%-kal több édesvízre lesz szükségünk, mint amennyi elérhető lesz - állítják a szakértők.
19:21, Frissítve: 19:38

Ketyeg az éghajlati időzített bomba

Az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület kiadta legutóbbi jelentésének összefoglalóját, amelyben a tudósok rámutatnak, hogy nincs sok időnk az éghajlatváltozás elleni küzdelem megnyerésére, ezért a kibocsátások mielőbbi csökkentésére lenne szükség.

Népszerű

Mától igényelhető a nyugdíjas kártya

A Köztársasági Nyugdíj- és Rokkantbiztosítási Alap kirendeltségeiben vagy elektronikus úton mától lehet igényelni a nyugdíjas kártyát, amely azonosításra szolgál bizonyos kedvezményekre való jogosultság érvényesítésekor.