Ugrás a tartalomra

Brnabić New Yorkban: Amerika megértő és nyitott a Szerbiát érintő kérdésekben

2018.09.25
08:16
2024.03.19
08:50
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
Az Amerikai Egyesült Államok megértő és nyitott a Szerbiát érintő kérdésekben - jelentette ki Ana Brnabić szerb kormányfő, miután részt vett a Donald Trump amerikai elnök által szervezett fogadáson.

Brnabić kiemelte: mindez azért jó, mert hallható és érthető Szerbia álláspontja is a vitás kérdések kapcsán. Brnabić elmondta: Szerbia megérdemli, hogy tiszteljék, és fontos azt is hangsúlyozni, hogy Aleksandar Vučić államfővel közösen a békét szorgalmazzák - tette hozzá a szerb miniszterelnök.

Ana Brnabić szerb kormányfő és Ivica Dačić külügyminiszter és küldöttségük egyébként New Yorkban tartózkodik, ahol részt vesznek az ENSZ 73. közgyűlésén. A legfontosabb téma ezúttal a globális vezetés és a megosztott felelősség a békés és egyenlő társadalmakért.

Szerbia nemzeti prioritása a koszovói kérdés rendezése - ezt már Ivica Dačić külügyminiszter hangsúlyozta kedden New Yorkban. Az ENSZ Közgyűlésének keretén belül Nelson Mandela béke-csúcstalálkozót is megtartottak, ezen szólalt fel Dačić is. Szavai szerint saját szuverenitása és területi integritásának védelmével Szerbia a nemzetközi jogot is védi, valamint őrzi a nemzetközi békét és biztonságot, de saját nemzeti és történelmi identitását is - szögezte le.

Ana Brnabić szerb kormányfő csütörtökön szólal fel az ENSZ Közgyűlésen.

 

 

New York
ENSZ
Ana Brnabić
Szerbia
Amerikai Egyesült Államok

Most

21:51

A múlt íze

Korhecz Gyula szalámigyáros élete és munkássága a Szabadkai Városi Múzeumban

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.