Ugrás a tartalomra
Tanjug/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Slobodan Miljevic

Brnabić: Szerbiára már nem lehet nyomást gyakorolni

2019-04-23
15:53
2019-04-23
16:44
Forrás
Szerbiai RTV
Októberig nem várható megállapodás a Belgrád és Pristina közötti párbeszédről - mondta Ana Brnabić Jahorinán, ahol részt vesz egy gazdasági fórumon.

A szerb miniszterelnök rámutatott, hogy a szerb és az albán területek elhatárolása soha nem volt napirenden, de most már ez is egy lehetőség. Brnabić hozzátette, Pristina már hat éve nem tartja be a brüsszeli megállapodást, mindeközben Belgrád teljesítette valamennyi kötelezettségét.

Ana Brnabić, miniszterelnök, Szerbia: „Úgy vélem, hogy minden partnerünk megérti, hogy Szerbia már nem olyan ország, amelyre nyomást lehet gyakorolni, és az összes nyomásgyakorlás és ultimátum csak ellentétes hatást fog kiváltani. Mi nyitottak vagyunk rá, hogy partnerként tárgyaljunk minden nyitott kérdésről.”

Ana Brnabić
Szerbia
Koszovó
Jahorina

Most

19:58

Elhunyt Nikola Hajdin szerb akadémikus

Tagja és elnöke volt a Szerb Művészeti és Tudományos Akadémiának. 1923-ban született a horvátországi Vrbovskoban, a Belgrádi Egyetemen végezte felsőfokú tanulmányait építészeti szakon.
17:19

Útnak indul a Tanyaszínház

Y-elágazás a címe a Tanyaszínház idei produkciójának, amely a mai huszonévesek problémáit járja körül. Az idei tájolás Kishegyesen kezdődik, ma este 21 órától.
15:58, Frissítve: 17:59

Pénteken Voždovac-TSC

A TSC labdarúgói idegenben a Voždovac ellen kezdik meg szuperligás szereplésüket. A mérkőzést pénteken 20 órától játsszák műfüves pályán. A vendéglátó stadionja egy bevásárlóközpont tetején van.

Népszerű

Horgosi lány lett az idei Strandszépe

A zsűri értékelése alapján Szabó Noémi tehette fejére az idei Magyar Szó Strandszépe koronáját. Ő képviseli majd Vajdaságot a magyarországi Magyarok Szépe szépségversenyen.

Újabb rekordot döntött a dinár

Újabb rekordot döntött a dinár euróhoz viszonyított árfolyama. A ma jegyzett adatok szerint egy euró 117,7365 dinárt ér - tájékoztat a Szerbiai Nemzeti Bank.