Ugrás a tartalomra

Brnabić is történelminek minősítette a megállapodást

2020.09.05
14:18
Forrás
Szerbiai RTV
A Washingtonban aláírt gazdasági megállapodás mind Belgrádnak, mind pedig Pristinának fontos, történelmi jelentőségű - ezt nyilatkozta a szerb kormányfő a Prva TV vendégeként.

Ana Brnabić hozzátette, ennek jelentőségét az elkövetkező években fogja mindenki érzékelni. A megállapodás jobb jövőt, hatékonyabb kommunikációt garantál, továbbá biztonságosabb, stabilabb régiót feltételez. Több munkahelyet, magasabb béreket, jövőt hoz az itteni fiataloknak - részletezte a szerb miniszterelnök. Arról is beszélt, hogy a megállapodás megfelelő a Szerb Pravoszláv Egyház koszovói tulajdonainak szempontjából is.

Ana Brnabić
Belgrád-Pristina párbeszéd
Washington
megállapodás

Most

21:33, Frissítve: 21:52

Exit poll: a HDZ nyert, de nem tud önállóan kormányt alakítani

A kormányzó jobbközép Horvát Demokratikus Közösség nyert a horvát parlamenti választásokon, de nem tud önállóan kormányt alakítani - derült ki a szavazófülkékből kilépők megkérdezésén alapuló és az urnazárás után nyilvánosságra hozott felmérésből.
20:29, Frissítve: 20:38

Megkezdődött az uniós csúcstalálkozó Brüsszelben

Az Európai Tanácsot alkotó vezetők gazdasági és versenyképességi kérdésekről, az ukrajnai háborúról, az EU és Törökország közötti kapcsolatokról, a közel-keleti konfliktusról és a libanoni fejleményekről fognak tárgyalni.

Népszerű

Havi 1.750 eurót is kereshet ezzel a munkával

Nagy szüksége van Szerbiának a kőművesekre. Virágzik az új építésű ingatlanok piaca, ehhez azonban munkaerőre van szükség, amit egyre nehezebb biztosítani. Hogy legyen elég kőműves, az építtetők kénytelenek egyre magasabbra tolni a béreket.